OŠ Donji Kraljevec kroz EU projekt do Portugala

>> OŠ Donji Kraljevec kroz EU projekt do Portugala

OŠ Donji Kraljevec otvorila je svoja vrata Europi i europskom projektu u trajanju od 2 godine u suradnji sa školama partnerima s kojima je prethodno bio osmišljen i razrađen projekt ‘Mali istraživači u čarobnom svijetu europske kulture i običaja‘, kojeg je potvrdila i odobrila Nacionalna Agencija za mobilnost i programe EU u periodu od 1.09.2015. – 31.8.2017.

Škole partneri su iz Portugala, Italije, Poljske, Litve, Španjolske, Turske i Hrvatske (OŠ D.Kraljevec). Cilj ovog projekta je uključiti učenike i djelatnike na istraživanje kulture i običaja Međimurja kroz ples, glazbu, narodnu nošnju, zaboravljene jelovnike… kako naše lokalne zajednice tako i tradiciju i običaje zemalja partnera. Aktivnosti se provode na nastavi, izvannastavnim aktivnostima, a izuzetno je bitna suradnja lokalne zajednice, roditelja, medija, udruga, muzeja te svega što može doprinijeti razvoju i značaju ovog projekta.

Također je neprocjenjivo životno iskustvo kroz direktnu suradnju sa zemljama partnerima kroz razmjenu učenika i djelatnika, mobilnosti su u trajanju od 5- 7 dana. Učenici naše škole mogu stupiti u kontakt s učenicima iz tih zemalja u sklopu projekta kroz pisma i elektroničke medije kao npr. email, skype…

Prva mobilnost održana je u Portugalu gradu Matosinhos od 22. do 28.11. gdje su sudjelovale učenice 6.razreda Nika Šupljika i Magda Horvat, te ravnateljica škole Sandra Vlahek, vjeroučiteljica Marta Novak- Bratović i koorinatorica projekta Ljerka Toplek.

Dogovorena je međusobna suradnja, daljnji tijek obavljanja aktivnosti, izabran je službeni logo projekta, provođenje evaluacije i diseminacije. Posjetili smo grad Braga, stare zanate, etno muzeje, stari brod bolnica… i brojne zanimljivosti koje je moguće upoznati uz gostoljubivost lokalnog vodstva.

Sljedeći sastanak je u Istanbulu (Turska) u ožujku mjesecu 2016., a do tada tim koji radi na realizaciji projekta izradit će maskotu, novine, rječnik i brojne druge aktivnost. Veselimo se suradnji i prijateljstvu sa našim partnerima, iskustvo i dojmovi ostaju za cijeli život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije