Projektni dan

EKONOMSKA ŠKOLA Odgovornom prehranom za bolju sutrašnjicu

Cilj je bio potaknuti razmišljanje o porijeklu hrane, utjecaju prehrambenih navika na okoliš

U duhu ekološke osviještenosti i društvene odgovornosti, naša je škola i ove godine posvetila projektni dan važnoj i sveprisutnoj temi – hrani. No ne bilo kakvoj, već odgovornoj prehrani koja vodi prema zdravijem pojedincu i održivijem planetu.

Pod nazivom „Odgovornom prehranom za bolje sutra“, projektni dan okupio je učenike i nastavnike Ekonomske i trgovačke škole Čakovec različitih profila u nizu kreativnih, edukativnih i praktičnih radionica. Cilj je bio potaknuti razmišljanje o porijeklu hrane, utjecaju prehrambenih navika na okoliš, ali i važnosti planiranja obroka u skladu sa zdravljem i mogućnostima svakoga od nas.

Tijekom dana, učenici su učili kako odgovorno planirati obroke, slušali predavanja stručnjaka o prehrambenim trendovima i održivosti, obilazili trgovine i tržnice u potrazi za zdravim i lokalnim namirnicama, osmišljavali recepte i pripremali primjerene, zdrave obroke, posjećivali lokalne uzgajivače hrane te uživali u zdravim slasticama i palačinkama kao završnici dana.

Osim novih znanja, učenici su kući ponijeli i osjećaj odgovornosti prema sebi i okolišu, ali i motivaciju da male svakodnevne odluke pretoče u velike promjene.

Projektni dan završio je uz mnogo osmijeha, timskog duha i dozu zaslužene slatkoće – taman za oproštaj prije kratkog proljetnog odmora.

Projektni dan Ekonomska
Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije