Državno natjecanje ‘Mladi poduzetnik’: Uspješni učenici Srednje škole Prelog

Maturantice ekonomskog smjera Srednje škole Prelog Lara Šestan, Monika Novak i Klara Radmanović na ovogodišnjem su Državnom natjecanju ‘Mladi poduzetnik’ osvojile odlično 5. mjesto. Za ovo natjecanje pripremale su ih profesorice Mirela Petković i Tanja Gregur. Natjecanje je održano od 26. do 29. travnja u Konzum akademiji u Zagrebu. Glavni dio natjecanja odnosio se na rješavanje integralnog zadatka, piše Prelog.hr.

Učenice su u timu rješavale zadatak i pri tome koristile znanja i vještine stečene na predmetima Poduzetništvo, Marketing, Društveno odgovorno poslovanje, Poslovne komunikacije, Računovodstvo te Engleski jezik s dopisivanjem. U trajanju od 3 sunčana sata učenice su razrađivale poslovnu ideju na temelju zadanih parametara.

U sklopu Državnog natjecanja održao se i Sajam/Smotra vježbeničkih tvrtki. Na tom Sajmu učenici moraju održati prezentaciju vježbeničke tvrtke u kojoj rade, urediti štand te trgovati s ostalim vježbeničkim tvrtkama. Učenice Srednje škole Prelog predstavile su svoju Vježbeničku tvrtku EKO-ZONA d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i prodajom kontejnera i kanti za zbrinjavanje otpada.

Učenice su izvrsno obavile i taj dio posla te za svoju prezentaciju i štand dobile brojne pohvale. Nastupom na ovom Sajmu učenice su dostojno predstavile svoju vježbeničku tvrtku, svoju školu i svoj grad te ukazale na važnost odvajanja korisnog otpada. Ovaj uspjeh na Državnom natjecanju veliko je priznanje Srednjoj školi Prelog, a posebno učenicima ekonomskog smjera i profesorima ekonomske grupe predmeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije