Ilijana Jazvić državna prvakinja u kompjutorskoj daktilografiji

U subotu 12. studenoga 2016. godine učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Nino Crečnjak, Ilijana Jazvić i Lovro Sobočan pod mentorstvom profesorice Ine Varga Podvezanec, sudjelovali su po prvi puta na državnom natjecanju u kompjutorskoj daktilografiji te postigli odlične rezultate.

Natjecanje je održano u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva u sklopu 39. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, a u kvalifikacijama za izbor i sastav hrvatske ekipe koja će predstavljati našu zemlju na Svjetskom prvenstvu u sklopu 51. kongresa Intersteno 22.- 28. srpnja 2017. u Berlinu.

U skupini od 17 do 20 godina starosti, u kategoriji 10-minutnog online prijepisa, Ilijana Jazvić učenica 4.g razreda osvojila je 1. mjesto s rezultatom internacionalnog velemajstora od 524,3 neto znaka u minuti. Time je nadmašila prošlogodišnji rekord u ovoj skupini od 509 znaka u minuti.

U kategoriji natjecatelja do 16 godina starosti, također u 10-minutnom online prijepisu teksta, učenik 3.g razreda Nino Cmrečnjak zauzeo je 2. mjesto s 374,3 neto znaka u minuti, a učenik Lovro Sobočan 3.g razred 5. mjesto sa 288,3 neto znaka u minuti.

Po završetku natjecanja održana je informatička tribina za sve učenike i mentore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije