
Povodom Svjetskog dana pizze u kuharskom kabinetu Srednje škole Prelog održana je radionica pečenja pizze na „alla napolitanski način“ koju je vodio šef Perica Remenar
Ovo hvalevrijedno gostovanje ostvareno je u suradnji sa strukovnom nastavnicom Anicom Naranđa. Naime, gospodin Remenar veliki je zaljubljenik u pizze još od malih nogu, kako sam ističe, a danas je vrhunski stručnjak za njihovu pripremu i pečenje.
Nakon demonstracije i početnih uputa učenici 3. KU razreda pripremali su i pekli pizzu, degustirali i ocjenjivali hrskavost tijesta, okus i izgled.
Među zlatnim savjetima vrsnih stručnjaka od iznimne su važnosti kvalitetni sastojci, peć za pečenje pizza, ali i sama proizvodnja tijesta u kontroliranim uvjetima strojem za miješanje, uz najboje fino mljeveno glatko brašno oznake 00.
„Nekad jednostavno jelo i hrana siromašnih“, istaknuo je gospodin Remenar, „ i danas je najbolja s osnovnim sastojcima zamjesa – brašnom, vodom, soli i svježim kvascem, bez šećera i ulja.“
Na kraju radionice strukovna nastavnica Anica Naranđa zahvalila je gostu na izdvojenom vremenu i želji za suradnjom uz želju da se ovakvi oblici edukacija i suradnje nastave i u budućnosti.







