OŠ Donji Kraljevec: Učenici škole pripremili tradicionalni sajam

Osnovna škola Donji Kraljevec već drugu godinu sudjeluje u međunarodnom projektu “Mali istraživači u čarobnom svijetu tradicionalne europske kulturne baštine” u okviru projekta Erasmus+. Surađuje sa školama iz 6 država Europe – Litvom, Poljskom, Italijom, Turskom, Portugalom i Španjolskom.

‘Zajednički radimo na tome da učenici naše škole upoznaju tradiciju svojeg kraja, ali da se upoznamo i s tradicijom drugih zemalja – naših partnera. Putem radionica i akcija koje su u okviru projekta ostvarene u našoj školi, zainteresirali smo učenike za folklor i narodne običaje – sve više njih želi naučiti narodne plesove, pjevati naše međimurske pjesme te upoznati bogatstvo naših nošnji’, rekla je Ljerka Toplek, kordinator projekta Erasmus+.

U tjednu od 4. do 10. prosinca, škola i mjesto Donji Kraljevec domaćin je susreta svih škola u projektu. Ukupno je došlo 30 gostiju – učenika i njihovih učitelja. Za smještaj i brigu oko gostiju pobrinuli su se roditelji učenika OŠ Donji Kraljevec te, kako je navela ravnateljica, kum – poduzeće Tehnix iz Donjeg Kraljevca kojima se od srca zahvaljuju.

U ovo adventsko vrijeme roditelji i učenici škole pripremili su za goste tradicionalni sajam i priredbu koju su održali u ponedjeljak (5.12.2016.) u 17 sati, a sama priredba započela je u 18 sati.

Vođenje priredbe bilo je dvojezično, a učenici i djelatnici škole, djeca iz vrtića “Ftiček”, KUD općine Donji Kraljevec i općinske mažoretkinje pokazali su dio međimurske tradicije i kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije