Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
PEARLS – sprječavanje ranog napuštanja školovanja pomoću inkluzivnih strategija

PEARLS – sprječavanje ranog napuštanja školovanja pomoću inkluzivnih strategija

Osnovna škola Kuršanec, Osnovna škola Macinec i Osnovna škola Orehovica su partneri u konzorciju kojega je oformila Agencija za odgoj i obrazovanje, a zajednička potreba partnera u konzorciju je da u okviru KA1 projekta EU – Erasmus+ programa rade na stručnom osposobljavanju zaposlenika škole, s ciljem povećanja inkluzije i smanjivanjem ranog napuštanja obrazovnog sustava.

Ciljevi projekta PEARLS (Preventing early school leaving leaving trough inclusive strategies) su primjena najboljih praksi kojima će se pružiti podrška školama za one učenike koji su u riziku ranog napuštanja školovanja izgradnjom mreže različitih dionika (primjerice zajednica nacionalnih manjina, udruga, roditelja, poduzeća) te razvoj i održavanje međunarodnog stručnog skupa (treninga) na kojem će učitelji produbiti svoje kompetencije u odnosu na upravljanje različitosti među učenicima u razredima te će učiti o timskom učenju i kako graditi i razvijati u svojoj školi okruženje za učenje.

U sklopu projekta predviđeno je stručno usavršavanje učitelja koje će se održati u Budimpešti od 24. do 30. travnja 2016. godine. S obzirom na to da u projektu sudjeluju i škole iz Njemačke, Rumunjske, Mađarske i Turske, razmjenom iskustava i mišljenja pojačat će se međunarodna suradnja škola partnera. Namjera im je, između ostalog, pospješiti provođenje mjera iz Akcijskog plana za provedbu nacionalne strategije za uključivanje Roma – uz stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika u osnovnim školama raditi i na stručnom osposobljavanju romskih pomagača s ciljem podizanja kvalitete i učinkovitosti obrazovanja djece pripadnika romske nacionalne manjine.

Osnovnu školu Kuršanec predstavljati će Koraljka Bendelja, Tamara Kronast i Jasminka Poljanec; Osnovnu školu Macinec predstavljati će Snježana Baksa, Simona Borko i Vesna Perhoč i Osnovnu školu Orehovica predstavljati će Tanja Oreški, Adela Tompoš i Senija Zadravec-Kermek. One će, u suradnji sa sudionicima iz zemalja partnera, objediniti rezultate rada radnih skupina zemalja partnera u jedinstvene radne materijale koji će se primjenjivati u obrazovnim institucijama koje pohađaju pripadnici socijalno ranjivih skupina. Po završetku projekta sudionici će dobiti certifikat 'Europass Mobility'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!