gimnazija josipa slavenskog čakovec

ČAKOVEČKA GIMNAZIJA Vrstan kemičar Vito Križaić dobitnik je Oskara znanja

Tijekom četiriju gimnazijskih godina dokazao se kao vrstan kemičar

Sve vrline i uspjehe našega Vite Križaića, maturanta prirodoslovno-matematičke gimnazije i učenika generacije, doista je teško nabrojiti.

Tijekom četiriju gimnazijskih godina dokazao se kao vrstan kemičar ostvarivši vrlo visok plasman na državnim natjecanjima iz kemije od prvoga do trećeg razreda, a svoj je uspjeh okrunio Oskarom znanja u četvrtom razredu za prvo mjesto u kategoriji samostalnih istraživačkih radova uz mentora Karla Meglića.

Svoju je izvrsnost Vito pokazao i u robotici: na Robotičkom natječaju Instituta za razvoj i inovativnost sa svojom je ekipom izborio drugo mjesto u drugom i četvrtom razredu te čak dva prva mjesta u trećem razredu, a na Natjecanju IOT i Robotika 2023. u organizaciji udruga MIS i MIK ove godine njegov je projekt Mr. SmartBin proglašen najboljim. Rado se okušao i u natjecanjima kao što su ATOM liga i Tetragon natjecanje te MathOS informatičko natjecanje Sveučilišta u Osijeku, ostvarivši svuda zapažene rezultate.

U slobodno vrijeme osvaja osmijehom, svestranošću i nenametljivošću, voli “sve što vole mladi”: druženje, zabavu, dobar koncert ili utakmicu te uživa u svakodnevnim malim životnim radostima

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije