Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
INFORMATIKA Udruge MIS i MIK sudjeluju u natjecanju WER Croatia Open

INFORMATIKA Udruge MIS i MIK sudjeluju u natjecanju WER Croatia Open

Udruge 'Mladi informatičari Strahoninca' (MIS) i 'Međimurski informatički klub' Čakovec (MIK), obzirom na ostvarene rezultata izabrane su u skupinu 40 najboljih u državi te su im dostavljeni sofisticirani roboti koji će se koristiti za rad s djecom.

IRIM pokreće u Hrvatskoj natjecanje koje je dio WER svjetskog kupa i koristi naprednu opremu proizvođača Abilix. Početkom svibnja otvoren je natječaj za sudjelovanje u projektu. Prijaviti su se mogle sve osnovne škole i udruge uključene u 'Croatian Makers' ligu, kao i srednje škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Shodno rezultatima na polju STEM obrazovanja djece, uključenje udruga 'MIS' i 'MIK' u 'WER Croatia Open' će omogućiti međimurskoj djeci pristup najprestižnijoj svjetskoj robotičkoj tehnologiji. Važno je naglasiti suradnju s Tehnološko-inovacijskom centrom Međimurja čijom zajedničkom suradnjom i prostornim kapacitetima djeca imaju priliku stjecati znanja, vještine i kompetencije kao i u najnaprednijim zemljama svijeta.

WER – Croatia Open je prirodan nastavak bogatih izvan-kurikularnih aktivnosti koje IRIM besplatno implementira u školskom sustavu. Natjecanje će se održati krajem rujna, a pobjednička ekipa će u studenom ići na središnje natjecanje u Šangaj.

Datum rujanskog natjecanja će biti objavljen naknadno. WER kup ima preko 500.000 natjecatelja godišnje u više od 30 zemalja. Pokrenut je u Kini 2000. godine, a prvo svjetsko natjecanje je održano 2013. godine. Značajna prednost ovog natjecanja je da će svi učenici imati iste setove te tako i iste prilike – opremu, kao i edukaciju koju potpunosti donira IRIM.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5955

Vezani članci

Reci što misliš!