OŠ JOŽE HORVATA Gdje je ‘zapelo’ oko školskih uniformi?

Obraćajući se okupljenima na svečanosti proslave Dana škole, ravnateljica OŠ ‘Jože Horvata’ Kotoriba Snježana Matoš, prof. spomenula je uvođenje školskih uniformi u školu. – Stoga će školi biti zadaća da realizaciji toga projekta krenu početkom nove školske godine – istaknula je tada ravnateljica Matoš.

>>> SVI JEDNAKI Škola u Kotoribi uvodi uniforme za učenike

– Školska uniforma poništila bi te nejednakosti, kao i osjećaje manje vrijednosti, društvenu izolaciju pojedinaca i eventualno uspostavila sustav u kojem će se djeca isticati po svojoj osobnosti, sposobnosti, trudu i radu, a ne po dizajnerskom logu na ručnom satu ili jakni – poručili su iz škole.

Nastava je počela, a od uniformi zasad još ništa. Doznajemo da je najveći problem kako taj projekt isfinancirati.

Na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća Kotoriba je ravnateljica, ali i vijećnica Snježana Matoš (HDZ) upitala može li se Općina Kotoriba u polovičnom iznosu uključiti u sufinanciranje učeničkih uniformi koje planiraju uvesti u studenome i čija bi nabavka triju majica iznosila 220 kuna.

Prema tome Općina bi otprilike trebala izdvojiti 30.000 kuna. Načelnik Ljubomir Grgec (SDP) je odgovorio kako će to biti moguće kada će biti izvršen rebalans općinskog proračuna. Rekao je kako pretpostavlja kako to neće biti samo 30.000 kuna već znatno više jer se zacijelo očekuje kako će stotinjak odora za učenike Rome pasti na općinski teret.

O načelnikovoj pretpostavci se nije raspravljalo. Moglo se samo čuti da bi se i njihovi roditelji mogli djelomično uključiti u tu kupnju ne bi li djelomično osjetili roditeljske obveze.

OŠ je na kraju minule školske godine provela anketu među roditeljima, a vezano za uvođenje školskih uniformi. Tada je 80 % anketiranih bilo za tu opciju.

Proveden je i postupak odabira najpovoljnijih proizvođača. Riječ je o dvije majice kratkih rukava i jednoj s dugim te kapuljačom svijetlo plave boje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije