HOTELIJERI iz SŠP-a obilježili Svjetski dan turizma

Već tradicionalno, u Srednjoj školi Prelog, koja obrazuje buduće turističke i ugostiteljske djelatnike, prigodno se svake godine obilježava Svjetski dan turizma. Ove godine je obilježen čak dva puta.

Dana 27. rujna, na sam Svjetski dan turizma, turističko-hotelijerski komercijalisti su u okviru Turističke grupe napravili mali istraživački projekt o mogućnostima održivog turizma u Hrvatskoj. Naime, održivi turizam kao instrument razvoja bio je središnja tema ovogodišnje proslave tog dana, s obzirom da je cijela 2017. godina proglašena Međunarodnom godinom održivog razvoja.

Tjedan dana kasnije, također u okviru Turističke grupe Srednje škole Prelog, 2., 3. i 4. THK razredi bili su na jednodnevnom stručnom izletu u slovenskom Prekmurju.

Ondje su prvo posjetili hotelsko-termalni kompleks Vivat u Moravskim Toplicama gdje su uz pratnju vlasnika, bračni par Milenu i Metoda Graha, prošetali kompleksom.

U tom kontekstu posebno su istaknuli odličnu suradnju Vivata s međimurskim srednjim školama koje u okviru međunarodnog projekta Erasmus+ unatrag nekoliko godina u ovaj kompleks šalju svoje učenike na stručnu praksu. A da se radi o suradnji na obostrano zadovoljstvo, najbolje govori podatak da upravo ovih dana završavaju razgovori s nekim od bivših praktikanata ugostiteljima iz Srednje škole Prelog, koji bi ondje uskoro trebali biti primljeni u radni odnos.

‘Poslastica za kraj’ bila je izložba slavnog svjetskog umjetnika Salvadora Dalija u Gradskom muzeju u Lendavi.

Izlet je organizirala voditeljica Turističke grupe SŠP-a, prof. Sanja Pigac, a u pratnji učenika bili su još i nastavnici Mirela Petković i Danijel Naranđa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije