II. OŠ ČAKOVEC Europske oznake kvalitete za dva eTwinning projekta

U II. osnovnu školu Čakovec i ove godine stigle su lijepe vijesti iz eTwinning zajednice. Europskom oznakom kvalitete nagrađen je rad učenika i učiteljica na dva eTwinning projekta provedena tijekom školske godine 2016./2017. Nagrađeni su projekti Four Seasons Hotel i Sharing our culture with stories and games using Scratch.

Tema projekta Four Seasons Hotel bila su godišnja doba. U projekt je bilo uključeno 42 škole iz cijele Europe. U II. osnovnoj školi Čakovec sudjelovali su učenici 4.b razreda i učiteljica engleskog jezika Branka Lamza. Učenici su tako kroz različite aktivnosti, poput izrade i razmjene čestitki, obilježavali blagdane, proširivali vokabular na temu godišnjih doba, snimali video materijale i održavali susrete s partnerskim školama putem Skypea.

Tema projekta dio je plana i programa engleskog jezika za 4. razred a kao završni uradak učenici su snimili video materijal na engleskom jeziku o obilježjima godišnjih doba.

U eTwinning projektu Sharing our culture with stories and games using Scratch sudjelovali su učenici 8.b razreda, polaznici izborne nastave iz informatike pod vodstvom učiteljice informatike Ive Naranđe.

Osnovna ideja ovog projekta bila je na atraktivan i zabavan način uvesti učenike u svijet programiranja i pri tome podijeliti s partnerima razne informacije o našim školama, mjestima i državama u kojima živimo, povijesnim i geografskim znamenitostima naših krajeva, kulturama i običajima.

Učenici su izradili animirane priče o povijesnim i geografskim zanimljivostima našeg grada i županije, te o tradicionalnim međimurskim jelima. Nakon toga, učenici su napravili igre u Scratchu s pitanjima čije odgovore partneri mogu pronaći u prethodno napravljenim animiranim pričama.

Sudjelovali smo i u obilježavanju Dana Scratcha (Scratch Day) te proveli evaluaciju projekta. U projektu su sudjelovale škole iz Portugala, Španjolske, Francuske, Poljske i Turske, a Europsku oznaku kvalitete dobio je i učitelj Pedro José Das Neves Alves iz škole Agrupamento de Escolas de Almeirim, Almeirim, Portugal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije