Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
PREDAVANJE o kompostiranju i zdravoj hrani

PREDAVANJE o kompostiranju i zdravoj hrani

Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec posjetila je Bernarda Orehovec i održala predavanje za članove ekološke grupe nižih razreda Mali ekolozi i polaznike izvannastavne aktivnosti za četvrti razred eTwinneri.

Bernarda Orehovec poznata je kao proizvođač biodinamički uzgojenog voća i povrća, u što je krenula prije više od dvadeset godina kao članica Društva za biodinamičko gospodarenje Ajda u Sloveniji i antropozofskog društva u Dornau u Švicarskoj koje promovira načela biodinamičkog gospodarenja antropozofa dr. Rudolfa Steinera, utemeljitelja waldorfske pedagogije i biološko dinamičke poljoprivrede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bernarda Orehovec proizvođač je koji ima prestižnu oznaku kvalitete Demeter certifikat organizacije Demeter International, najveće organizacije za certificiranje biodinamičke poljoprivrede u svijetu. Osim toga, raznim aktivnostima promovira biodinamički uzgoj hrane, surađuje s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, sudjeluje u brojnim edukacijama i projektima o biodinamičkoj poljoprivredi, gostuje u televizijskim emisijama o biodinamičkoj proizvodnji i piše članke o ovoj temi.

Za naše učenike održala je predavanje o kompostiranju i važnosti zdrave hrane. Predavanje je odlično prilagodila dobi učenika i pobudila interes naših učenika za ovu temu. Učenici i učiteljice su sa zanimanjem pratili predavanje i postavili razna pitanja.

Zahvaljujemo Bernardi Orehovec što se odazvala našem pozivu i omogućila našim učenicima stjecanje osnovnih saznanja o biodinamičkoj poljoprivredi. Naši Mali ekolozi dočekali su gošću s crtežima o kompostiranju i drugim ekološkim temama koje su napravili s učiteljicom Milicom Vadlja.

Predavanje je održano u utorak, 7. studenoga 2017. u trajanju jednog školskog sata, a susret su organizirale učiteljice Milica Vadlja i Iva Naranđa. Organiziranje stručnog predavanja o kompostiranju dio je aktivnosti na eTwinning projektu Let's do compost!.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!