PROGRAMIRANJE Uspješna suradnja III. osnovne škole Čakovec i udruge MIS

>> Programiranje – uspješna suradnja III. osnovne škole Čakovec i udruge MIS

Školski praznici su završili, učenici su se vratili u školske klupe, no, dio učenika III. osnovne škole Čakovec se u to vrijeme dodatno pripremao za školsku razinu Natjecanja iz Informatike koja će se održati 18.1.2018. u školama diljem Hrvatske.

Od početka školske godine učenici u školi polaze izvannastavnu aktivnost “Mladi programeri” koju vodi učiteljica informatike Nataša Boj. Izvan škole, dodatno polaze Školu programiranja u jednoj od najuspješnijih informatičkih udruga na području Hrvatske, udruzi Mladi informatičari Strahoninca, koju vodi Dejan Drabić. Njih dvoje su ujedno prijavljeni mentori spomenutim učenicima.

Trenutno je za školsku razinu natjecanja iz III. osnovne škole prijavljeno 20 učenika i to u svim kategorijama osim Osnova informatike. Učenici će pokazati svoja znanja u programiranju rješavajući složene programske zadatke u programskim jezicima Logo, Python, C++ i pri tome pokazati da imaju matematičko-informatička znanja koja znaju i primijeniti.

Škola i udruga uspješno surađuju unazad nekoliko godina, učenici postižu zapažene rezultate ne samo na županijskoj nego i državnoj razini. Rezultati jesu bitni i na ponos svima, no, bitnije od toga je znati motivirati i zainteresirati djecu da počnu i nastave učiti programirati, jer, svima je poznato da će u vrlo bliskoj budućnosti velika većina naših života biti automatizirana upravo zahvaljujući ljudima koji posjeduju znanja i vještine iz programiranja.

U školi su za vrijeme zimskih praznika, od 9.1. do 12.1. održane radionice za učenike 5. i 6. te 7. razreda na kojima su učenici vježbali zadatke s ranijih godina natjecanja, pod vodstvom spomenutih mentora.

Školsko natjecanje iz informatike je blizu, svim natjecateljima želimo puno uspjeha!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije