Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ERASMUS Prijem za sudionike iz Španjolske, Italije, Grčke, Poljske i Portugala

ERASMUS Prijem za sudionike iz Španjolske, Italije, Grčke, Poljske i Portugala

U Županijskoj palači u Varaždinu danas, 29. siječnja, održan je prijem za sudionike projekta Erasmus + kojeg provodi Gospodarska škola Varaždin, a koja je od 29. siječnja do 2. veljače domaćin prve razmjene učenika i profesora. Gospodarska škola je 11. rujna 2017. godine potpisala sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Atrévete a emprender“, što u prijevodu znači „Odvaži se uključiti u poduzetništvo“, u okviru Erasmus+ programa.

Navedeni projekt realizirat će se u suradnji s partnerskim školama u inozemstvu iz Španjolske, Italije, Grčke, Poljske i Portugala, pa je Županijsku palaču posjetilo ukupno 35 učenika i profesora koji sudjeluju u ovom projektu. Ukupna je vrijednost projekta je 120.000 eura, a provodit će se dvije godine. Sudionike projekta u ime Varaždinske županije primili su zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Renata Mađarić, voditeljica projekta iz Gospodarske škole Varaždin, naglasila je kako je jedan od ciljeva projekta razviti poduzetničke vještine učenika za bolju konkurentnost na globalnom tržištu rada kroz različite aktivnosti projekata. Program ove razmjene obuhvaća razna predavanja i radionice mladih poduzetnika, posjet uspješnim tvrtkama, predstavljanje nastavnog predmeta Vježbenička tvrtka, web trgovine Gospodarske škole, učeničke zadruge Sunce, turističkih potencijala regije, predstavljanje centara izvrsnosti te mnoge druge aktivnosti.

O centrima izvrsnosti i o velikim uspjesima u obrazovanju Varaždinske županije, od ranog uvođenja informatike, uvođenja jednosmjenske nastave i besplatnom prijevozu srednjoškolaca, govorio je zamjenik župana Tomislav Paljak.

- Varaždinska županija je odredila ulaganje u obrazovanje kao svoj prioritet, pa se i najveći dio financijskih sredstava iz izvornog dijela proračuna izdvaja upravo za obrazovanje. Veliku pažnju poklanjamo nadarenim učenicima te podupiremo njihov rad kroz centre izvrsnosti. Trenutno djeluje deset centara izvrsnosti: iz matematike, fizike, informatike, hrvatskog jezika, biologije, kemije, poduzetništva, novih tehnologija, komunikacija te rukometa.

Jedan od centara izvrsnosti djeluje i pri Gospodarskoj školi Varaždin, a to je Centar izvrsnosti iz poduzetništva. U ime Varaždinske županije i u svoje osobno ime želim Vam uspješan rad i boravak u našoj Županiji, a nadam se da ćete naći vremena za obilazak i razgledavanje naših kulturnih znamenitosti - rekao je zamjenik Paljak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video

Vezani članci