SREDNJA ŠKOLA PRELOG uz ‘Kajkavce u Lisinskom’

‘Kajkavci u Lisinskom’ projekt je pet kajkavskih županija koje su ovim projektom drugi put za redom predstavile značaj, zanimljivosti, snagu i ponudu ovog dijela kontinentalne Hrvatske.

Posjetitelji su imali prilike čuti kajkavski melos, kušati jela i pića, razgledavati izložbeno-prodajni sajam uz predstavljanje proizvoda i usluga u kontinentalnom turizmu.

Srednja škola Prelog pozvana je od strane Međimurske županije i Turističke zajednice Međimurske županije da promovira županiju i međimurske namirnice.

Upozoravamo, fotografije koje slijede nisu za gladno oko…

Slađana Herman, stručna učiteljica kuharstva u Srednjoj školi Prelog, je na tanjurima prezentirala moderne trendove pripremanja hrane od izvornih međimurskih namirnica. Pripomogla joj je učenica iz 3. kuharskog razreda, Ivana Kovačić.

Podsjetimo da su se njih dvije su se postignutim 1. mjestom na županijskom natjecanju Gastro 2018. plasirale na državnu razinu koja će se održati od 19. do 22. ožujka u Malom Lošinju. Curama je u pomoć priskočio i Justin Sabolčec, hotelijer iz 4 razreda.

Još je dvoje učenika pripomoglo zaokružiti cijelu ovu kajkavsku priču, jer je bitno pomno odabrati i vina koja se sljubljuju s navedenim jelima. Za prezentaciju ponajboljih međimurska vina pobrinuli su se učenici 3.THK razreda, Mišo Pfeifer i Dorian Gašparlin.

Iznova je Srednja škola Prelog pokazala visoku stručnu kvalitetu, strast za domaćom gastronomijom i tradicijom te smisao za lijepo, važno, moderno, nepcu i oku primamljivo.

Živjeli!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije