MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE

FOTO Na Međimurskom veleučilištu promovirano 112 prvostupnika i magistara

- Danas, na samom završetku, želimo zahvaliti svima koji su nam pomagali tijekom našega školovanja, prije svega našim roditeljima i obiteljima – rekla je Okreša

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu u petak je održana 17. promocija prvostupnika i 14. magistara, a riječ je o drugom promoviranju MEV-ovaca u 2024. godini. Nakon što je u travnju promovirano njih 120, u petak je svoje diplome primilo 112 magistara ekonomije te prvostupnika računarstva, ekonomije i održivog razvoja.

Na svečanoj promociji studentima se obratio dekan MEV-a dr. sc. Igor Klopotan, čestitavši im na velikom uspjehu i poželjevši im puno uspjeha u budućem osobnom i profesionalnom životu. Istaknuo je tom prilikom zadovoljstvo činjenicom da su zakonom prošle godine konačno izjednačeni veleučilišni magistri ekonomije, odnosno vrijednost njihovih diploma, s onim sveučilišnima.

– Stručni studiji koje izvode veleučilišta nedvojbeno stvaraju visoku zaposlenost, što dodatno dolazi do izražaja u trenutku kada nema dovoljno mladih na tržištu rada. Naši studenti zapošljavaju se izuzetno brzo, dobar dio njih već za vrijeme studija, a istovremeno je ukupan trošak koji društvo za to plaća znatno niži nego na sveučilišnim studijima – rekao je Klopotan.

Kako je potom istaknuo, na Veleučilištu studente nastoje naučiti da postoji nekoliko ključnih stvari u životu na koje mogu utjecati i koje biraju, a odabir karijere jedna je od njih.

– Tu im mi pružamo maksimalnu podršku i sve mogućnosti da nauče, da se spreme za tržište rada i da uživaju u ovih tri, odnosno pet godina studija. Povećali smo ove godine kvote na diplomskom studiju jer smo imali veliku navalu. Nažalost, dobar dio maturanata je pao državnu maturu pa smo neke prijave izgubili, ali moramo biti zadovoljni upisima koji su na razini prošlogodišnjih. Uz sav ovaj pad nataliteta ipak držimo jedan nivo i pokrećemo neke nove studijske programe, a to je studij Biomedicine i zdravstva, za koji se borimo da dobijemo dopusnicu da se izvodi u Čakovcu – poručio je dekan Klopotan.

Uime studenata prisutnima se obratila Ivana Okreša, rekavši kako je lijepo s diplomom u rukama i titulom akademskog građanina prisjetiti se prvih koraka na Veleučilištu u Čakovcu.

– Unatoč početnoj tremi, naš pogled prema završetku studija od prvoga dana bio je pun poštovanja i odanosti prema vrijednostima koje ste nam tijekom školovanja usadili. Danas, na samom završetku, želimo zahvaliti svima koji su nam pomagali tijekom našega školovanja, prije svega našim roditeljima i obiteljima – rekla je Okreša i zahvalila potom svim profesorima, mentorima i dekanu što su im bili podrška, prenosili svoje bogato znanje i iskustvo te pružili povjerenje i osjećaj velike akademske obitelji.

Svoje iskustvo opisao je Hrvoje Miler iz Križevaca koji je, uz rad, na MEV-u završio diplomski studij Menadžment turizma i sporta.

– Moje iskustvo ovdje je jako dobro, profesori su srdačni i puno pomažu, a to je doprinijelo završetku studija cijele moje generacije i mene. To je jedno predivno iskustvo koje mi stvarno može pomoći u praksi jer se puno stvari predaje na način da se može vidjeti kakva je primjena takvih znanja u stvarnom radu i životu – kazao je Hrvoje Miler.

Madlen Sabađija iz Kloštra Podravskog završila je preddiplomski te sada studira na diplomskom studiju, a ujedno je predsjednica studenskog doma u kojemu boravi od početka studiranja.

– Ovdje se mogu roditi nova prijateljstva, steći znanja, iskustva i kompetencije potrebne za zapošljavanje te za kreiranje dobrog poslovnog puta. Ovo Veleučilište zaista nudi puno toga dobroga – istaknula je Madlen Sabađija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije