europe direct

Erasmus+ i Europske snage solidarnosti: Prilike za mlade i zajednicu

Povodom obilježavanja Dana Erasmusa, želimo vam približiti mogućnosti koje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti pružaju građanima, a posebno mladima

Erasmus+ je program Europske unije koji kroz međunarodnu suradnju i mobilnost nudi prilike za obrazovanje, osposobljavanje, volontiranje i rad. Njegov cilj je unaprijediti znanja, vještine i zapošljivost sudionika, potičući ih na aktivno sudjelovanje u društvu.

Program Erasmus+ omogućuje studentima, nastavnicima i mladima da stječu dragocjena iskustva kroz razmjene, prakse i volontiranje u inozemstvu. Uz financijsku potporu, program im omogućuje da unaprijede jezične vještine, upoznaju nove kulture i steknu međunarodne kontakte. Sudionici programa stječu međukulturalne i profesionalne vještine koje su važne za njihovu buduću karijeru i osobni razvoj.

Europske snage solidarnosti, kao poseban dio Erasmus+ programa, pružaju mladima priliku da sudjeluju u projektima solidarnosti u svojoj zemlji ili inozemstvu. Ovi projekti, koji traju od 2 do 12 mjeseci, fokusirani su na rješavanje konkretnih potreba lokalnih zajednica – od pomoći starijima i osobama s invaliditetom do zaštite okoliša i promicanja kulturne raznolikosti. Mladi volonteri tako postaju aktivni građani, doprinosi se jačanju socijalne kohezije, a zajednice dobivaju vrijednu podršku.

Posebno je važno istaknuti da su Erasmus+ i Europske snage solidarnosti dostupni svim mladima, uključujući one s manje mogućnosti, osobe s invaliditetom i mlade iz ruralnih područja. Kroz dodatnu financijsku i logističku podršku, program osigurava da nitko ne bude isključen iz prilika za učenje i volontiranje.

Obilježavanjem Dana Erasmusa želimo podsjetiti sve mlade i organizacije na vrijednost koju ovaj program donosi, kako za osobni razvoj, tako i za jačanje lokalnih zajednica. Erasmus+ je više od programa – on je prilika za izgradnju budućnosti u kojoj solidarnost, suradnja i zajedničke europske vrijednosti čine temelj bolje Europe.

Za više informacija o mogućnostima koje Erasmus+ i Europske snage solidarnosti pružaju, posjetite Europski portal za mlade  i Agencija za mobilnost i programe EU.

EUROPE DIRECT ČAKOVEC

Misija centra je približiti EU građanima, olakšati dostupnost i širenje informacija o EU, olakšati građanima komunikaciju s tijelima i institucijama EU te transparentno prikazati rad i djelovanje EU. Europe Direct informacijski centri kroz svoj rad pružaju europskim donositeljima odluka mogućnost da direktno uvide potrebe i probleme građana u pojedinim državama članicama.

Informirati se možete putem njihove web stranice (www.europedirect-cakovec.eu), pratiti ih na Facebook-uInstagramu, te poslati e-mail (info@europedirect-cakovec.eu) ili nazvati na broj telefona 040/374-016.

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije