DOMAŠINEC/HODOŠAN/GORIČAN

FOTO Učenici tri osnovne škole na terenskoj nastavi u Zagrebu

Učenje kroz iskustvo i suradnju

U petak, 11. listopada 2024., učenici Osnovnih škola Domašinec, Hodošan i Goričan, u sklopu izvannastavnih aktivnosti, zajedno su sudjelovali na terenskoj nastavi u Zagrebu gdje su posjetili Hrvatski crveni križ i Hrvatsko-američko društvo.

Učenici su sudjelovali u radionicama koje su se fokusirale na osnovne životne vještine, poput pružanja prve pomoći te su se upoznali s različitim projektima koje provodi Hrvatski crveni križ. Volonteri su podijelili svoja znanja i iskustva u spašavanju unesrećenih, ističući važnost pravovremenog i ispravnog pomaganja. Učenici su tako dobili priliku iz prve ruke naučiti kako mogu pomoći drugima u trenucima kada je to najpotrebnije, razvijajući svoje vještine koje su ključne za život i društvenu odgovornost.

Na radionicama u Hrvatsko-američkom društvu učenicima su predstavljena osnovna obilježja američkog obrazovnog sustava, uključujući strukturu osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja. Nakon predstavljanja proveden je kviz u znanju, a najbolji učenici nagrađeni su knjigama.

Terenska nastava pružila je učenicima mnogo više od obične edukacije – potaknula ih je na promišljanje o vrijednosti humanitarnog rada i volonterstva. S obzirom na to da su stekli nova znanja i inspiraciju, mnogi su se učenici vratili kućama s čvrstom željom da u budućnosti postanu aktivni volonteri i doprinesu svojoj zajednici.
Osim novih vještina, ovaj je izlet bio i prilika za razvijanje prijateljstava među učenicima iz tri škole te jačanje međusobne suradnje. Već sada se planiraju nove zajedničke radionice i aktivnosti, a učenici i učitelji raduju se budućim projektima.

Ovaj izlet ne bi bio moguć bez predanog rada i organizacije voditeljica izvannastavnih aktivnosti – učiteljica Milice Lisjak-Novak, Kristine Vrabec, Ivane Strbad i Andreje Šopar-Pilić, koje su s entuzijazmom pratile učenike kroz sve radionice. Organizaciju i realizaciju ovog uspješnog izleta i druženja podržale su ravnateljica Osnovne škole Domašinec, Martina Kivač te pedagoginja Osnovne škole Goričan, Gabrijela Maltar. Pravi je ovo primjer obogaćivanja obrazovnog puta kroz stvarna iskustva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije