ERASMUS

ODLIČNA AVANTURA Međunarodna suradnja i nova iskustva: Učenici I. OŠ Čakovec na Erasmus+ putovanju u Njemačkoj

Grupna mobilnost učenika I. osnovne škole Čakovec u Johannes-Brenz Gemeinschaftsschule u Schwäbisch Hallu

Učenici I. osnovne škole Čakovec, u pratnji svojih učitelja i ravnatelja Siniše Stričaka posjetili su školu Johannes-Brenz Gemeinschaftsschule u Schwäbisch Hallu u Njemačkoj.

Grupna mobilnost učenika ostvarena je kao aktivnost Erasmus+ akreditacije s ciljem učenja o klimatskim promjenama i održivom razvoju, razvoju digitalne inteligencije te jačanja mentalnoga zdravlja.

Ovo edukativno putovanje bilo je za učenike jedinstvena prilika za jačanje interkulturalnih kompetencija, širenje obzora, stjecanje novih znanja, vještina i vrijednosti. Aktivno se uključivši u nastavu glazbene kulture, tjelesne kulture i engleskoga jezika, dobili su neposredan uvid u organizaciju i način rada partnerske škole, razmijenili s vršnjacima ideje i iskustva, razvijali kreativnost, timski duh te vještinu suradničkoga učenja. Predstavili su domaćinima rad I. osnovne škole Čakovec, kao i ljepotu, osobitosti i znamenitosti Međimurja i Hrvatske.

Osim sudjelovanja u programu škole, ovo je putovanje učenicima omogućilo i povijesno istraživanje stranih zemalja te učenje o njihovoj kulturi i tradiciji. Obišli su gradsku jezgru Salzburga, Münchena, Stuttgarta, Schwäbisch Halla i Heidelberga, posjetili Allianz Arenu i Muzej BMW Welt u Münchenu.

Poseban je doživljaj bio posjet Europskome parlamentu u Strasbourgu, u vrijeme plenarne sjednice, gdje ih je srdačno ugostila zastupnica u Parlamentu, Sunčana Glavak. Prepoznavši i naglasivši važnost ovog posjeta, predstavila je učenicima rad i ulogu institucije i motivirala ih da budu aktivni i odgovorni europski građani koji se vješto nose s izazovima budućnosti.

Ovo putovanje zasigurno je nadahnulo učenike, potaknulo ih na otvorenost, znatiželju i istraživanje te stvorilo nova prijateljstva i temelje za buduću suradnju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije