FOTO Ekipa II. OŠ Čakovec u posjetu Ujedinjenom Kraljevstvu

Od 22. do 28. travnja 2018. učenici II. osnovne škole Čakovec Zara Hribar Gašparović, Jakov Majnarić, Ema Bilaver i Ema Balent, u pratnji učiteljica Branke Lamza, Dunje Mikulaj i Ide Veselovac u sklopu aktivnosti Erasmus+ KA2 projekta Innovate Togetherboravili su u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Škola domaćin bila je St. Michael’s Catholic Primary School, Houghton-le-Spring, na sjeveroistoku Engleske. U sklopu susreta učenici i učiteljice sudjelovali su u obilježavanju Dana planeta Zemlje, posjetu lokalnoj knjižnici, radionicama pripovijedanja priča i prezentacijama književnih likova, diskusijama o pravima djeteta prema UN-ovoj Konvenciji, glazbeno-plesnoj radionici i drugim aktivnostima.

Domaćini su se predstavili prigodnim programom koji je uključivao zbor i dramsku skupinu koja je izvela prizor iz Macbetha Williama Shakespearea.

Naši učenici pripremali su se za susret u Ujedinjenom Kraljevstvu čitajući književna djela po izboru. Svatko od njih imao je zadatak britanskim učenicima prezentirati jedan književni lik.

Osim programa u školi, za učenike su organizirane i druge edukativne aktivnosti s ciljem proširivanjem znanja o britanskoj kulturi i znamenitostima. Tako su posjetili gradove Durham, Newcastle i London, Park prirode Rainton Meadows i Beamish, muzej na otvorenome.

Na susretu u Ujedinjenom Kraljevstvu sudjelovale su i partnerske škole iz Italije, Rumunjske, Cipra, Poljske i Portugala. Glavni cilj projekta Innovate Together je razvijanje 8 ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja.

II. osnovna škola Čakovec, kao koordinator cijelog projekta, bila je domaćin prvog transnacionalnog sastanka u listopadu 2017. Koordinatorica u II. osnovnoj školi Čakovec je Branka Lamza, profesorica engleskog jezika. Projekt je financiran sredstvima Europske unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije