OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

MALA SUBOTICA Međunarodni dan zaštite životinja – projekt Veliki uče malene

Djeca su naučila koje posljedice na morske životinje ima bacanje plastike u more

Kućni ljubimci uveseljavaju naše živote, a mi im uzvraćamo redovitom brigom o njima. Kako bismo saznali što o kućnim ljubimcima i zaštiti životnja znaju djeca, posjetili smo 3. listopada 2024. godine Dječji vrtić Potočnica.

Učenice, koje polaze izvannastavnu aktivnost Održivi razvoj, su s učiteljicom Oliverom Šercer-Žokalj i knjižničarkom Patricijom Husajina pripremile radionicu za djecu iz vrtića. Radionica je dio projekta Veliki uče malene, a njome smo na poučan i zanimljiv način obilježili Međunarodni dan životinja. Nakon upoznavanja s djecom, odigrali smo igru poznavanja kućnih ljubimaca. Djeci smo kroz razgovor nadopunili znanje o načinima brige za različite kućne ljubimce.

Pomoću plakata i lutaka, koje smo sami izradili, djeci smo objasnili koliko je važno da ljudi ne napuštaju kućne ljubimce. Ispričali smo priču o crvenouhoj kornjači koja može postati opasnost za ostala živa bića ako je pustimo u prirodu. Knjižničarka je pročitala priču o životu morske kornjače nakon čega je slijedio razgovor o važnosti zaštite prirode od plastičnog otpada.

Djeca su naučila koje posljedice na morske životinje ima bacanje plastike u more. Pomoću fotografija koje su donijela, djeca su nas upoznala sa svojim kućnim ljubimcima. “Lončeki” su na kraju radionice crtali svoje kućne ljubimce. Zahvaljujemo teti Rosani Markač na pomoći oko provođenja radionice, a Dječjem vrtiću Potočnica na gostoprimstvu. Veselimo se nastavku suradnje! (Rena Rušanec, 8.b)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije