GOSPODARSKA ŠKOLA

ŠKOLSKA EKONOMIJA Na štandu učenika Gospodarske škole u Mihovljanu nudi se ukusno voće i povrće po pristupačnim cijenama

Na Školskoj ekonomiji se bere, okopava i plijevi, njeguje se povrće, voćke i cvijeće koje su posadili učenici Gospodarske škole - usput se to voće i povrće i prodaje

Nakon našeg današnjeg posjeta čakovečkom sajmu odlučili smo provjeriti informaciju koju smo dobili početkom tjedna. Naime, štand učenika Gospodarske škole Čakovec, koji se nalazio malo dalje od zgrade Čakoma u Mihovljanu, na cesti prema Novom Selu Rok, više nije tamo jer je cesta zbog radova zatvorena. Naša čitateljica, koja redovito upravo na tom štandu kupuje voće i povrće koje su učenici proizveli u voćnjacima, plastenicima i vrtovima Školske ekonomije, zamolila nas je da saznamo gdje se sada mogu kupiti ukusni i zdravi učenički proizvodi.

Nova lokacija štanda

Ušli smo na Čakomovo parkiralište, prošli portu i odmah skrenuli ulijevo. Na kraju cestice, između dva hangara s lijeve strane, dočekao nas je štand učenika Gospodarske škole Čakovec te učenice prvog razreda (zanimanje cvjećar) Lora Okreša i Karla Pongračić koje su prodavale blitvu, papriku, krumpir, luk, ciklu, tikvice, rajčice i sok od jabuke. Lora i Karla, uz još desetak učenika, obavljaju praksu na Školskoj ekonomiji kroz cijelo ljeto, sve do početka školske godine. Naravno, praksa se odvijala uz budno oko nastavnice strukovnih predmeta u poljoprivredi Dunje Geršak.

Učenici uče kako raditi i privređivati

“Na našoj Školskoj ekonomiji beremo, okopavamo i plijevimo, njegujemo povrće, voćke i cvijeće koje smo posadili. Usput i prodajemo voće i povrće koje su učenici proizveli. Tako uče kako komunicirati i raditi s mušterijama. Na ovoj Školskoj ekonomiji učenici uče kako raditi i privređivati”, opisala nam je profesorica Geršak aktivnosti na praksi, s time da je naglasila kako je štand otvoren svakim radnim danom u prijepodnevnim satima, a najbolje je doći između 7 i 10 sati ili pak nazvati u školu za detaljnije informacije.

Cijene i više nego pristupačne

Kako smo upravo došli s čakovečkog sajma, zanimale su nas i cijene. Ugodno smo se iznenadili – uglavnom se cijene kreću oko jednog eura za jedan kilogram proizvoda. Svi se prihodi potom ponovno ulažu u proizvodnju voća i povrća i obrazovanje učenika.

Učenici i nastavnici Gospodarske škole pozivaju zainteresirane kupce da ih posjete radnim danom između 7 i 10 sati na štandu Školske ekonomije u Mihovljanu. Očekuje ih svježe ubrano voće i povrće – proizvod ruku vrijednih i poduzetnih učenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije