GIMNAZIJA ČAKOVEC

NAJKREATIVNIJI UČENICI Duh Zdenka Barbarića živi u kreativnosti mladih naraštaja

Nagrađeni maturanti zahvalili su svojim profesorima na povjerenju i potpori koju su im pružali tijekom školovanja

Danas, 2. srpnja, u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu održala se dodjela Nagrade Zdenko Barbarić najkreativnijim maturantima koji su svoj talent njegovali, razvijali i pokazivali kroz četiri godine školovanja.

Zdenko Barbarić bio je učenik prirodoslovno-matematičke gimnazije, generacije 1992./1993. Bio je kreativan, darovit, izvrstan, vedar i pozitivan, jedan od pokretača i osnivača školskog lista “Čagi”, dobri duh razreda, škole, grada. Njegov ispunjeni životni put prekinula je zloćudna bolest 2000. godine.

Zdenkovi prijatelji iz razreda, danas uspješni poduzetnici i poslovni ljudi, pokrenuli su 2005. godine Nagradu Zdenko Barbarić kako bi uspomena na Zdenka bila vidljivija. Cilj je bio promicati kreativnost, darovitost i izvrsnost kod učenika u umjetničkom području, i to financijskom potporom iznadprosječno sposobnim, ambicioznim i marljivim maturantima.

Ovogodišnji su dobitnici Nagrade Zdenko Barbarić: Nika Hren, Tia Srnec, Josipa Petrović, Katja Dania, Marijana Blagus, Samuel Šarić, Jana Stojko, Paula Žarković, Ivan Požgaj, Lara Ćurak, Petra Posavec i Grgur Međimurec.

Nagrađeni maturanti zahvalili su svojim profesorima na povjerenju i potpori koju su im pružali tijekom školovanja te su naglasili da im je priznanje njihovog talenta i kreativnosti pomoglo u školovanju, razvoju osobnosti i samopouzdanja.

Zdenkova majka, Zdenka Barbarić nazočila je, uz profesore i ravnateljicu Gimnazije Sandru Breku-Ovčar, dodjeli Nagrade. U dirljivom se govoru osvrnula na rad i život svog pokojnog sina koji je uvijek bio “posebno dijete” te je napomenula da njegov duh živi dalje u Nagradi i kreativnosti mladih naraštaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije