OŠ Gornji Mihaljevec

OŠ GORNJI MIHALJEVEC Terenska nastava na Coprnjastom putu za veseli kraj nastavne godine

U šumi su nas čekale slatke čarolije, na drveću i grmlju rasle su lizalice i bomboni, a za ručak smo dobili coprnjastu juhu koju su Coprnice skuhale

Učenici razredne nastave OŠ Gornji Mihaljevec u srijedu 19. 6. 2024. uživali su na terenskoj nastavi na Coprnjastom putu tražeći coprnice i coprnjake u velikoj šumi.

Udruga za promicanje narodnih običaja, starina, priča i legendi „Coprnjaki i Coprnice“ iz Sekirišća bila nam je domaćin i priredila zaista zanimljiv i poučan sadržaj za cjelodnevno druženje. Na poučnom putu posjetili smo etno-muzej “Žitnicu“ i galeriju Ivana Lovrenčića te kušali autohtone proizvode zagorske kuhinje. Obišli smo eko vrt s domaćim životinjama, te se vozili na kočiji put „Začarane šume“ gdje su nas dočekale Coprnice i počastile čarobnim napitkom.

U šumi su nas čekale slatke čarolije, na drveću i grmlju rasle su lizalice i bomboni, a za ručak smo dobili coprnjastu juhu koju su Coprnice skuhale u velikom loncu. Natjecali smo se u piljenju trupaca, izradi luka i strijele i gađanju u metu, zabijanju čavli u drvo, pleli smo ogradu od šibe, jahali smo ponije, ali i metle u čemu su pobijedile najbrže coprnice.

Susreli smo se s glumcem Adamom Končićem koji nas je ugostio u svojoj kleti i recitirao nam poznate pjesmice, natjecali smo se u plesu i izabrali najboljeg plesača i plesačicu Coprnjastog puta. Na kraju smo posjetili i Muzej neandertalaca u Krapini i saznali mnogo novih stvari o postanku svijeta, prošlosti, ljudskom rodu.

Umorni i veseli, uz pjesmu smo stigli u Gornji Mihaljevec u kasnim popodnevnim satima. Već planiramo slijedeći izlet, tko zna, možda opet sretnemo neke čudne spodobe i dobro se provedemo! (Silvija Soldat)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije