EVO NAJBOLJIH

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Najbolje modne ideje natječaja nagrađene Modnim Oskarima

Gospodarska škola osam godina uspješno provodi školski projekt Postani kreativan

Ove je godine na natječaj projekta pristiglo 125 učeničkih skica iz 16 različitih međimurskih osnovnih škola, a među njima izabrano je 12 najboljih kojima su naše krojačice uz pomoć svojih nastavnica udahnule život.

Najbolje modne ideje nagrađene su Modnim Oskarima.


Hana Tuksar iz OŠ Mursko Središće svojom je skicom pokazala da je asimetrično opet in, njezina elegantna i neobična crno – crvena toaleta osvaja na prvi pogled. Josipa Tuksar iz OŠ dr. Vinko Žganec Vratišinec predstavlja se predivnom, elegantnom, nježnom koktel haljinom.

Energija, strast, život, riječi su koje opisuju predivnu kreaciju učenice Nele Branilović iz OŠ Hodošan. Iris Pintarić iz OŠ Jože Horvata iz Kotoribe skicom zanimljive casual kombinacije pokazuje kako zamišlja dnevni i večernji look.

Tomi Levačić iz OŠ Sveta Marija predstavio se skicom praktične svakodnevne kombinacije prikladne i za muški i za ženski look. Skicu asimetrične, dvobojne, razigrane haljine poslala je Sunčica Laptoš Bogomolec iz OŠ Selnica.

Da je klasika uvijek in skicom je pokazala Veronika Rusak iz OŠ Štrigova prema kojoj je izrađena elegantna crvena haljina. Da je crvena boja zaista poželjna, pomalo neobičnom i zavodljivom kreacijom pokazuje Tihana Ignac iz OŠ Orehovica.

Elena Krnjak iz OŠ Mala Subotica autorica je skice prema kojoj je nastala zanimljiva crna kombinacija, spoj sportskog, elegantnog i zavodljivog. Marijana Ignac iz OŠ Domašinec zamislila je tirkizno- plavu zvonoliku haljinu koju su naši krojači pretvorili u stvarnost. Sara Braniša iz OŠ Belica predstavila se svakodnevnom cool i nosivom kombinacijom. Elegantnu haljinu za svečane prilike skicom je predstavila Katarina Matulin iz OŠ Donja Dubrava.


Zahvala svim ovogodišnjim sudionicima projekta Postani kreativan, posebno njihovim mentoricama Barbari Salaj Zlatar, Biserki Hren, Matildi Lepoglavec, Andreji Švec Kapustić, Sari Sabol, Manueli Drk, Emini Kefelja, Antoniji Sirutka, Marini Mrazović koje su pridonijele njegovu ostvarenju.


Projekt Postani kreativan osmislile su nastavnice Gospodarske škole Jadranka Prošev i Katica Korunek kojim žele poticati osmaše međimurskih škola na stvaralaštvo izradom modnih skica odjevnih predmeta prema vlastitim zamislima.

U provedbi događanja projekta sudjelovale su Ivana Đebić Danenhauer i Ines Ciglarić nastavnice strukovnih predmeta, te Patricija Kozar u provedbi javnog događanja Postani kreativan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije