likovno literarni natječaj

‘MELITINO PROLJEĆE’ Luna Boršić iz OŠ Gornji Mihaljevec osvojila posebnu nagradu

Najuspješnija je bila Luna Boršić sa svojim ditirambom osvojivši posebnu nagradu

“Melitino proljeće” je 4. međunarodni natječaj dječjeg likovnog i literarnog stvaralaštva OŠ Oroslavje organiziran u spomen na učiteljicu Melitu Peternel, koja je rođena na prvi dan proljeća. Svojim životom svjedočila je da su ljubav, jednostavnost, razumijevanje, toplina… bezvremenske vrednote bez kojih se ne može.

Naročito je to važno istaknuti danas kada se nameću neke „drugačije“ vrijednosti. Melita nas je napustila 2020. godine, ali sjećanje na nju bio je motiv za pokretanje natječaja. Cilj Natječaja je njegovanje likovnog i literarnog stvaralaštva, pružanje djeci mogućnost izražavanja emocija, razvijanje mašte i poticanje inovativnosti te upoznavanje s likom i djelom učiteljice Melite Peternel koja je svojim pozitivnim stavom prema životu poticala dječju slobodu i stvaralaštvo.

Tema ovogodišnjeg likovno literarnog natječaja je “Proljetni trenutak” a učenici su trebali svojim radovima prikazati svoj doživljaj i osjećaj za skrivenu čaroliju u prirodi i život u njoj. I ove su godine učenici 2. razreda OŠ Gornji Mihaljevec sa svojom učiteljicom Silvijom Soldat i pomoćnicom u nastavi Stilitom Leko sudjelovali u natječaju, a najuspješnija je bila Luna Boršić sa svojim ditirambom osvojivši posebnu nagradu.

Svečana i dirljiva dodjela nagrada održana je jučer, 7. 6. 2024. u OŠ Oroslavlje prekrasnim programom i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, Krapinsko-zagorske županije, Grada Oroslavja i mnogih sponzora.

Luni su nagradu uručili Melitini sinovi koji su svake godine dio proslave Melitinog života i rada u OŠ Oroslavje. Bila je čast podijeliti trenutke sa svima koji su obilježili ovogodišnje „Melitino proljeće“! “Sreća je trenutak… Život je sve ostalo.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije