SVJETSKI DAN SPORTA

FOTO Svjetski dan sporta obilježili u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec

Osnovna škola u Pribislavcu ima veliki broj sportaša koji ostvaruju odlične rezultate

Danas se obilježava Svjetski dan sporta ili drugim riječima Challenge day a on se od 1993. svake godine obilježava zadnju srijedu u mjesecu svibnju, a to je upravo danas 29.05.

To je dan kada mnogobrojni građani svih dobnih uzrasta diljem svijeta svojim aktivnim sudjelovanjem slave i manifestiraju svoju svijest o sportu i sportskoj rekreaciji. Sport utječe na pravilan rast i razvoj djece, uči toleranciji, odgovornosti i poštovanju jedni druge. Sport ima veliku moć ujedinjavanja ljudi, promicanje vrijednosti kao što je fair play, timski rad i sportski duh.

Osnovna škola u Pribislavcu ima veliki broj sportaša koji ostvaruju odlične rezultate u Županiji, Regiji, na nivou Države ali i cijelog Svijeta. Svake godine već tradicionalno imaju odlične rezultate u ženskoj odbojci ponajviše jer je u Pribislavcu i najveći ženski odbojkaški klub u Međimurju a to je ŽOK Kaštel. Sport kojim se izrazito ponose je i karate jer u školu u Pribislavec polaze sportaši koji su poznati na svjetskom nivou kao što je Ervin Šoltić.

Tu su i Tara Lesjak i Mauro Gajnik koji redovito osvajaju zlatne medalje. Škola u Pribislavcu je i poznata po tome što su njihovi četvrtaši bili prvi županijski prvaci u graničarima.

Čestitke svim sportašima za njihov dan te da i dalje uživaju u sportu, da cijene sportske vrijednosti i da ostvaruju odlične rezultate poručili su im ravnatelj škole Bruno Matotek kao i učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture Marija Jurak Bošnjak i Željka Obadić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije