OŠ Belica

PRAVI DOMAĆINI Erasmus gosti u Osnovnoj školi Belica: Stigli učenici iz Španjolske, Češke i Njemačke

Čak 31 učenik i 11 učitelja prisustvovalo je svečanom programu, u nizu raznolikih aktivnosti, radionica i izleta, kojima smo željeli prikazati tradiciju i kulturu našeg kraja

Proteklih nekoliko tjedana bilo je vrlo aktivno u Osnovnoj školi Belica. Nakon tri realizirane kratkoročne mobilnosti učenika ove školske godine, ponosni smo što našem Erasmus+ iskustvu možemo dodati još dvije organizacije domaćinstava za europske učenike i učitelje.

Osnovna škola Belica, nakon prve godine uspješno provedenih mobilnosti i aktivnosti u sklopu Erasmus+ akreditacije (koja traje do 2027. godine), tijekom svibnja je ugostila svoje prijatelje na zajedničkoj mobilnosti. Od 11. do 18. svibnja u Belici smo bili domaćini učenicima iz partnerskih škola CPI Plurilingüe Santa Lucía iz Morañe (Španjolska), Escola Pia Olot (Španjolska) i Základní škola Veselí nad Moravou, Hutník (Češka), a u razdoblju od 21. do 25. svibnja učenicima iz Realschule Himmeslthür iz Njemačke.

Čak 31 učenik i 11 učitelja prisustvovalo je svečanom programu, u nizu raznolikih aktivnosti, radionica i izleta, kojima smo željeli prikazati tradiciju i kulturu našeg kraja. Radionice pod nazivom \’\’Kako smanjiti svoj ekološki otisak?\’\’ i \’\’Kako mjerimo (opažamo) prirodu?\’\’, tradicionalne igre u PŠ Gardinovec, sportske aktivnosti u sportskoj dvorani i suradnja s lokalnim udrugama samo su neke od realiziranih aktivnosti. Izuzetno smo ponosni na naš zavičaj te smo svojim partnerima željeli približiti barem jedan dio naših kulturnih i prirodnih ljepota.

Razgledavanjem Čakovca, izletom na Mađerkin Breg te šetnjom i radionicama uz rijeku Muru pokazali smo im kako je lijepo naše malo Međimurje. Sudjelovanjem u ovakvim projektima najviše dobivaju naši učenici te vjerujemo da će se doživljaji prepričavati još tjednima a uspomene će ostati zauvijek. Ulaskom u Erasmus svijet, uistinu su se promijenili naši životi i otvorili naši umovi kako i glasi slogan Erasmus+ programa. Organizaciju domaćinstva potpisuju članovi Erasmus tima na čelu s koordinatoricom Anitom Sečan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije