lijepo druženje

KULTURNI MOST Dramska skupina OŠ Goričan hvaljenom predstavom ‘Dobro stablo’ gostovala u OŠ Draškovec

Osnovna škola Draškovec bila je domaćin posebnog umjetničko-kulturnog događaja u četvrtak, 23. svibnja 2024., kada je dramska družina Osnovne škole Goričan izvela hvaljenu predstavu "Dobro stablo"

Ovo gostovanje realizirano je zahvaljujući inicijativi ravnateljice Osnovne škole Draškovec, Margit Mirić te zajedničke knjižničarke dviju škola, Natalije Srnec. Suradnja dviju susjednih škola odličan je primjer kako kultura i umjetnost mogu povezati zajednice i obogatiti školsku svakodnevicu.

Predstava “Dobro stablo” ponovno je oživjela na sceni, donoseći poruku o bezuvjetnoj ljubavi i istinskim životnim vrijednostima. Publika u sportskoj dvorani OŠ Draškovec bila je oduševljena izvedbom i nagradila je glumce velikim pljeskom. Domaćini su srdačno dočekali dramsku družinu, a zahvalnost na toploj dobrodošlici izrazili su svi članovi ekipe OŠ Goričan, radujući se budućim susretima i novim prilikama za suradnju.

Dramska družina OŠ Goričan već je poznata po svojim uspješnim nastupima. Na županijskoj Smotri LiDraNo, održanoj 1. ožujka 2024. u Centru za kulturu Čakovec, predstava “Dobro stablo” osvojila je srca prisutnih i predložena je za državnu Smotru LiDraNo. Ovaj uspjeh rezultat je predanog rada učenika i njihovih mentora. Članovi družine iz 7.a i 7.b razreda pod vodstvom učiteljice Snježane Granatir, uz suradnju Melite Sečan-Hrastić, pokazali su izniman talent i strast prema scenskoj umjetnosti.

Pozitivne reakcije publike i stručnog povjerenstva dokaz su da “Dobro stablo” nosi univerzalnu poruku koja dirne svakoga tko je pogleda. Zahvaljujući podršci spomenutih učiteljica hrvatskoga jezika, ravnatelja OŠ Goričan Zlatka Varošanca i općine Goričan, koja je osigurala prijevoz scenografije, svaki nastup dramske družine bio je besprijekorno organiziran.

Gostovanje u Draškovcu još je jedan korak u izgradnji čvrstih veza između škola te potvrđuje važnost suradnje kako u obrazovanju i sportu, tako u umjetnosti i kulturi. Svi sudionici s nestrpljenjem iščekuju buduće projekte i nastavak uspješne suradnje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije