SVETI JURAJ NA BREGU

MARLJIVI MATEMATIČARI Najbolji učenici na međunarodnom natjecanju Klokan bez granica

Iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu u međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica nagrađeno je 14 učenika

U ožujku je održano međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica i učenici su s nestrpljenjem očekivali rezultate. Kao i prošlih godina u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića sveti Juraj na Bregu odaziv je bio izvrstan i na natjecanju je sudjelovalo 77 učenika. Samo sudjelovanje je dobitak samome učesniku koji je stekao nova iskustva i bogatiji je za sudjelovanje u jednom natjecanju koje okuplja učenike iz više od 80 zemalja svijeta.

U kategoriji Pčelice koju čine učenici 2. razreda sudjelovao je 801 učenik iz Hrvatske, a među 10 % najboljih i nagrađenih učenika čak je sedmero učenika iz Pleškovca: Tena Bestijanić, Jakov Miljančić, Eva Damjanac, Pavel Mesarić, Sabina Posavec, Tin Posavec i Tesa Škvorc. Ovo je njima bio ulazak u svijet matematičkih natjecanja i ako se po jutru dan poznaje pred njima je vedra i perspektivna matematička budućnost.

Leptirići su učenici 3. razreda i njih je sudjelovalo 757 u Hrvatskoj. Među nagrađenima iz škole u Svetom Jurju na Bregu su Matea Simić i Alina Kurunić. U kategoriji Ecolier koja obuhvaća učenike 4. i 5. razreda bilo je 1 114 učenika i ovdje je nagrađeno troje učenika, a to su Simon Novak, Gabriel Novak i Eva Zadravec.

U kategoriji Benjamin koju čine učenici 6. i 7. razreda bilo je 612 učenika. Nagrađeni su Luka Kos i Ivan Jurčević.

Čestitke svim sudionicima i nagrađenima, matematika iziskuje upornost, strpljivost i marljivost u radu, koncentraciju i logiku u tekstualnim i grafičkim zadacima, a svako novo natjecanje neprocjenjivo je iskustvo i veliki korak prema naprijed u matemagičnu zemlju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije