mladi ekonomisti

SAT ODRŽIVIH FINANCIJA U Čakovcu obilježen Svjetski dan novca

Tijekom mjeseca ožujka proveli su anketu među srednjoškolcima o poznavanju privatnih i javnih financija te o njihovim navikama

U srijedu 27. ožujka 2024. u 10:00 sati u zgradi Scheier Udruga ekonomista Međimurja je u suradnji s Ekonomskom i trgovačkom školom Čakovec organizirala edukativni događaj pod nazivom Sat održivih financija čiji cilj je podizanje financijske pismenosti.

Članovi Udruge, nastavnici stručnih predmeta iz područja Ekonomije, mentori su članovima Ogranka Mladi ekonomisti, učenicima maturantima Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Oni su za svoje kolegice i kolege iz ostalih srednjih škola Međimurske županije priredili ovaj stručni događaj u prigodi obilježavanja Svjetskog tjedna novca.

Tijekom mjeseca ožujka proveli su anketu među srednjoškolcima o poznavanju privatnih i javnih financija te o njihovim navikama vezanim uz osobne i obiteljske financije. Učenici su na Satu održivih financija predstavili rezultate i zaključke ankete te svoje aktivnosti i projekte vezane uz financijsku pismenost. Dio prezentacija vezan je uz poslovne subjekte koji su primjeri dobre prakse u Međimurju.

Na Sat održivih financija, osim učenika srednjih škola i članova Udruge, pozvani su predstavnici tvrtki i financijskih institucija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije