kaj su jeli naši stari?

KOTORIBA Iz bakine kuhinje: Dvadesetak učenika naučilo kako pripremiti finu kuržnjaču

Mentorice u ovoj radionici bile su članice Društva žena Kotoriba Agneza Ostrognjaj i Ksenija Lukša

U suradnji Društva žena i OŠ Jože Horvata Kotoriba održala se još jedna vrlo zanimljiva radionica u sklopu projekta „Kaj su jeli naši stari – iz bakine kuharice “ kako bi se sačuvali stari recepti naših baka od zaborava.

Ovaj put na jelovniku bila je kuržnjača koja je našim precima bila jedno od važnijih jela i pripremala se od domaćeg kukuruznog brašna.

Mentorice u ovoj radionici bile su članice Društva žena Kotoriba Agneza Ostrognjaj i Ksenija Lukša koje su se vrlo rado odazvale pozivu i pokazale cijeli postupak ili način izrade kuržnjače. Radile su se dvije vrste kuržnjače. Jedna na starinski način, a druga na malo moderniji način. U radionici pripreme kuržnjače sudjelovalo je oko dvadesetak učenika, trećeg i sedmog razreda uz učiteljice Danijelu Sabol i Rominu Volar.

Zapisali su oba recepta starinskog i modernijeg načina izrade kuržnjače, a na kraju radionice svi sudionici uživali su u blagovanju ukusnih kuržnjača.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije