sveti martin na muri

OŠ SVETI MARTIN NA MURI Učenici upoznali načelnika s projektom SOS prijatelj

Odlučili su urediti kutak za druženje, pomaganje i provođenje slobodnog vremena. Birali su SOS prijatelja

Učenici 1.a i 3.a razreda OŠ Sveti Martin na Muri zajedno s razrednicama Majom Goričanec i Ksenijom Perčić sudjeluju u Projektu građanin s projektom SOS prijatelj. Zbog toga su posjetili načelnika općine Martina Sršu da ga upoznaju sa svojim idejama.

Cilj ovog projekta je uvesti 1. razreda u odgojno obrazovni proces što boljom prilagodbom bez većeg stresa, nezadovoljstva i nesigurnosti uz pomoć starijih učenika 3. razreda kroz zajedničko druženje, pomaganje i pomoć u snalaženju u novoj ustanovi, novim pravilima ponašanja i samom nastavnom procesu. Projektom žele utjecati na mentalno zdravlje nas kao pojedinca ali i zajednice; razvijati poduzetničke ideje; planirati aktivnosti, razvijati ih, istraživati; upravljati emocijama i ponašanjem; razvijati solidarnost i pomaganje drugima; sudjeluje u aktivnostima škole na zaštiti učenika; sudjeluje u unaprjeđenju života i rada škole i zajednice.

Odlučili su urediti kutak za druženje, pomaganje i provođenje slobodnog vremena. Birali su SOS prijatelja. To su učenici koji jedni drugima pomažu u upoznavanju novih prostorija u školi kao što su knjižnica, različiti kabineti i učionice, pomažu si u pisanju domaćih zadaća, druže se kroz odmore, socijaliziraju, razgovaraju o problemima i daju savjete jedni drugima.

Za uređenje kutka nedostajao im je novca za uređenje i kupnju stola za stolni tenis i stola za stolni nogomet. Zamolili su firme iz industrijske zone za donaciju te im je firma Vnuk d.o.o donirala stolove.

Boravak u novo uređenom prostoru pomaže im u provođenju slobodnog vremena, druženju s prijateljima i zadovoljni dolaze u školu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije