važni sastanci

OŠ BELICA Uspješno je završen još jedan Erasmus+ projekt

Osnovna škola Belica posljednjih je osamnaest mjeseci bila partner u Erasmus + projektu „Heal the World“ (KA210 – SCH) koji službeno završava 1. ožujka 2024. godine

Tijekom provedbe, učiteljice i stručne suradnice iz OŠ Belice prisustvovale su na 4 transnacionalna sastanka koji su se održavali u državama sudionicama projekta, dok su jednome bili domaćini.

– Izuzetna nam je čast bila, u travnju 2023. godine ugostiti naše partnere iz Turske, Italije i Grčke te koordinatore projekta iz Bugarske.- kažu iz škole.

Na sastancima su održane brojne radionice i stečeno je bogato iskustvo koje se može primijeniti u radu s učenicima. Projekt je bio namijenjen učenicima razredne nastave pa su u školi, inspirirani idejama iz drugih država, već proveli niz radionica. Osnovna škola Belica u projekt se uključila s temom „Fairytale therapy“ – terapija pričom. Ideja o sudjelovanju u projektu i provedbi aktivnosti vezanih uz pričanje priča nastala je u školskoj knjižnici kao poželjnim mjestom za poticanje čitanja, a istovremeno mjestom za opuštanje od svakodnevnih obaveza.

Učenike se poticalo na kreativnost, maštu i slobodu izražavanja te su u školi kroz ispričane priče nastojali osvijestiti njihove emocije i razviti empatiju. Slušanjem, usmenim i pismenim izražavanjem te ilustriranjem doživljaja u školi su uspjeli postići da učenici budu što opušteniji i lakše se nose sa svojim obavezama i stresnim situacijama.

Uvjerili su se da su najmlađi uživali u pričama, pokretu, glazbi, likovnoj umjetnosti i ekološkim radionicama, a ostvarene rezultate pretvoriti će u nove ideje koje će pak biti implementirane u rad s budućim generacijama.

-U ovom zahtjevnom vremenu teško je biti „samo dijete“ pa je naša želja da im osiguramo što veći uspjeh, zadovoljstvo i bezbrižnije djetinjstvo, a to je moguće samo ako postoji ravnoteža u njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju. Primjere dobre prakse rado smo dijelili na stručnim aktivima u drugim školama i županijama.– zaključuju iz OŠ Belica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije