MATEMATIKA

ČAKOVEC I PLEŠKOVEC Praktičnim radom i suradnjom krenuli u matematičku godinu

Učenici sedmih razreda 3. OŠ Čakovec i OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu imali se drugačiji uvod u nastavnu godinu.

Umjesto uobičajenog ponavljanja i inicijalnih ispita imali su praktičan rad, međurazredno i međuškolsko natjecanje.

Učenici sedmih razreda u prošloj su nastavnoj godini učili o trokutu i četverokutu. Kako bi imali zanimljiviji i dinamičniji uvod u novu nastavnu godinu ponavljanje je provedeno na drugačiji način. Napravljeno je pet parova sukladnih likova, pola ih je bilo u 3. OŠ Čakovec i pola u Pleškovcu. Likovi su bili puno većih dimenzija nego na one na koje su učenici naviknuli.

Likove su učenici obojili na satovima likovne kulture, kako bi se predstavili svim drugim učenicima korišten je Padlet i krenulo se na posao. Učenici su podijeljeni u grupe i trebali su ispuniti nastavni listić koji ih je vodio korak po korak što treba napraviti.

Na kraju svih mjerenja i računanja najbitniji je bio podatak koliki je zbroj površina svih pet likova. Dogovorom učitelja ovih dviju škola, Ksenije Gačal iz 3. OŠ Čakovec te Anite Horvat i Željka Kraljića iz OŠ Sveti Juraj na Bregu, tri ekipe koje su se pokazale najboljima su nagrađene prigodnim pohvalnicama.

Uz samo natjecanje daleko bitnije je bilo da je uvod u novu matematičku godinu bio drugačiji, a dva sata na kojima se sve radilo brzo su prohujala i još su bila prekratka za sve što je bilo predviđeno. Tijekom godine planira se daljnja suradnja ovih škola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije