s filmom 'wc avantura'

OŠ GORNJI MIHALJEVEC Mladi filmaši osvojili drugo mjesto na međunarodnom Filmskom festivalu smijeha

Uspjeh filmaša OŠ Gornji Mihaljevec pod mentorstvom voditeljice filmske grupe, Ljubice Žabek-Horvatić

– Da je animirani film filmaša OŠ Gornji Mihaljevec, WC Avantura, pobrao simpatije stručnih žirija i ocjenjivačkih povjerenstava različitih filmskih festivala, doznali smo 1. prosinca kada je u školu stigla obavijest o rezultatima 9. FIFES-a (međunarodnog Filmskog festivala smijeha) koji je održan u Zagrebu 28. studenog. Posebnost ovog festivala je poticanje i promoviranje ljudske vedrine, radosti i smijeha, kao važnom čimbeniku stanja ljudskog duha.

Na ovaj način festival promovira jednu od važnih ljudskih kvaliteta, koja je u ovo doba užurbanosti i težine življenja vrlo važna, no često zanemarivana. Ove godine na festival je prijavljeno preko 200 filmova iz 12 zemalja. Predselekciju je prošlo 67 filmova. Svoje favorite birala su dva ocjenjivačka povjerenstva – dječji i stručni ocjenjivački sud.

Prema odluci Stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Zdravko Postružin (umjetnik i dizajner), Mladen Božić (osnivač i predsjednik udruge FFVAL) i Tomislav Keglević (sociolog) dodijelio je 2. mjesto filmu “WC avantura” Filmske grupa OŠ Gornji Mihaljevec, pod mentorstvom voditeljice filmske grupe, Ljubice ŽabekHorvatić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije