Ljerka Cividini obišla Oš Ivanovec

POČELA NASTAVA U ČAKOVEČKIM ŠKOLAMA OŠ Ivanovec ima produženi boravak, a zabilježen je i prvi slučaj korone u školi

Čakovečke osnovne škole spremno su dočekale početak nove školske godine

Početak školske godine u gradskim školama obilježen je u Osnovnoj školi Ivanovec. Ivanovečka škola ima 214 učenika, a najveća novost od ove godine je produženi boravak za učenike nižih razreda.

– Imamo jednu skupinu, za sada je to18 učenika prvih, drugih i trećih razreda. Nadamo se da će boravak biti razlog da nam djeca više ne odlaze u druge, gradske škole, a u koje su ih roditelji upisivali upravo zbog produženog boravaka, rekla je prvi dan škole ravnateljica OŠ Ivanovec, Ksenija Korent. Dodala je i kako već imaju prvi slučaj korone među učiteljima, no uspjeli su se organizirati i nastava se odvija bez zastoja. OŠ Ivanovec jedna je od pet redovnih gradskih škola u čije je klupe, uz Centar za odgoj i obrazovanje sjelo ukupno 2.433 osnovnoškolaca, od čega je 289 prvašića. Tu je još i 295 učenika Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić.

– Odlučili smo i ove godine iz proračuna svim učenicima s prebivalištem na gradskom području vratiti novac za radne bilježnice, atlas, pribor za tehničkih odgoj i likovnu mapu, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini. Dodala je kako će se sve škole pridržavati epidemioloških mjera i istaknula kako je čak 70% zaposlenih u čakovečkim školama cijepljeno ili je preboljelo Covid – 19. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije