Ekonomska i trgovačka škola Čakovec

Drugi dan Državnog natjecanja WorldSkills Croatia 2021.

Donosimo vam dašak atmosfere sa Zagrebačkog velesajma. Privodi se kraju drugi dan Državnog natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2021.

U disciplini Poduzetništvo, čiji je domaćin Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, natjecatelji su pokazali svoje vještine kreativnog rješavanja problema i timskog rada kroz module poslovno planiranje, marketinški proces, održivi razvoj i financiranje. Na kraju su ukratko prezentirali svoja rješenja korištenjem IT tehnologije.

Ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Bosiljka Vinković Kukolić, predstavila je našu školu i disciplinu u izravnom prijenosu koji svakodnevno možete pratiti putem sljedeće poveznice https://www.youtube.com/channel/UCWB1feWLqIe5sG8joZzJ_iQ

Učenici naše škole natječu se u  čak tri discipline: Komercijalni poslovi, Poslovanje turističke agencije i Poslovanje recepcije hotela.

Komercijalni poslovi

U disciplini Komercijalni poslovi, učenica 4.K razreda, Simona Hižman  predstavila je Prosudbenom povjerenstvu proizvode i promotivne materijale svoje virtualne tvrtke te izradila kalkulaciju prodajnog asortimana. Osim navedenih aktivnosti naša se učenica odlično snašla i u modulu iznenađenja koji je uključivao predstavljanje potpuno novih proizvoda.

Simona i njen mentor Denis Jalušić vesele se novim izazovima koje im donosi zadnji dan natjecanja.

Poslovanje turističke agencije

Nakon jučerašnjih modula “Pisana komunikacija s klijentom”  – engleski jezik i “Rješavanje žalbe” – hrvatski jezik, danas se Luka Gregur iskazao u modulu vezanom za izračun cijene zadanog paket aranžmana po osobi i kreiranju ponude/itinerara u skladu sa željama klijenta – “Boravak u Lici” za 20 osoba. Također je izradio prezentaciju na engleskom jeziku i uspješno prezentirao.

Svojim jučerašnjim i današnjim nastupom Luka i njegova mentorica Zita Lajtman su vrlo zadovoljni. Sutra slijedi nastavak – prodaja turističkog aranžmana na kvarnerskim otocima. 

Poslovanje recepcije hotela

U disciplini Poslovanje recepcije hotela učenica Ananda Marciuš-Kovač danas se natjecala prema četiri modula. Simulacija check in-a, kalkulacije u hotelijerstvu, rješavanje situacije s gostom za vrijeme boravka u hotelu te jedan skriveni modul koji je zahtijevao prezentaciju jednodnevnog izleta po turističkom mjestu na engleskom jeziku. Sutra su na redu preostali moduli koje s nestrpljenjem iščekuju Ananda i njena mentorica Helena Jošt.

Želimo im puno sreće.

Najnovije