PROJEKT 'METALCI U PRAPOVIJESTI'

II. OŠ ČAKOVEC Učimo povijest kroz eTwinning

Učenici su posjetili Muzej Međimurja, o čemu su napisali svoje osvrte i izradili digitalne postere

Od početka školske godine 2020/21, učenici sedmog razreda, pod vodstvom učiteljice povijesti, Snježane Odak Hrkač, sudjeluju u eTwinning projektu Metalci u prapovijesti, u koji su uključene škole iz više europskih zemalja.

Ovim se projektom istražuju prapovijesni lokaliteti u lokalnoj, nacionalnoj i europskoj povijesti projektnih partnera. Projekt je u potpunosti implementiran u kurikulum nastavnog predmeta Povijest, školski kurikulum te kurikulum međupredmetnih tema. Cilj projekta je upoznavanje zajedničkih europskih korijena koji sežu u razdoblje metalnoga doba.

U sklopu projekta organizirane su raznovrsne aktivnosti. Tako su učenici imali prilike sudjelovati u kreiranju i izboru loga projekta, kao i sudjelovati u izradi blagdanske e-knjige recepata za kolačiće, osmišljene prema izgledu arheoloških nalaza. Nadalje, svaka partnerska škola imala je zadatak posjetiti lokalni muzej, odnosno arheološko nalazište. Naši učenici posjetili su Muzej Međimurja, o čemu su napisali svoje osvrte i izradili digitalne postere.

Do kraja školske godine, predviđeno je predstavljanje digitalnih postera, svoje i partnerskih škola, te njihova objava u obliku suradničke zbirke.

Ovaj projekt jedan je u nizu eTwinning projekata, u kojima II. osnovna škola Čakovec sudjeluje od 2011. godine, u sklopu više predmeta i izvannastavnih aktivnosti, a zahvaljujući kojima od 2018. nose oznaku eTwinning škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije