U srijedu, 26. veljače 2020. godine posjetila ih je nutricionistica Marijana Krajačić iz ZZJZ i ispričala im sva pravila zdrave, ukusne i tradicionalno pripremljene hrane.
Kuhanje je in – naziv je ovogodišnje teme projekta ‘Građanin’ u kojem iz Osnovne Ivanovec žele potaknuti učenike, naravno na njihov prijedlog, u aktivnom pripremanju zdrave i ukusne hrane.
U srijedu, 26. veljače 2020. godine posjetila ih je nutricionistica Marijana Krajačić iz ZZJZ i ispričala sva pravila zdrave, ukusne i tradicionalno pripremljene hrane, a 28. veljače 2020. godine posjetili su Srednju školu Prelog, smjer kuhara, koji su im prezentirali svoje vještine u njihovoj školskoj kuhinji.
U zajedničkoj radionici pekle su se palačinke, krafne, pletenice, pogačice s čvarcima, a nakon toga slijedila je prezentacija i degustacija pripremljenih jela. Učenici petog razreda Mura Blažević, David Toplek, Tara Puhalović, Marta Murk, Ivona Talan, Laura Kocijan, Martin Petek, Leonardo Habuš i Ella Pejić napravili su svoj prvi frape od banane i maline, a sve to zasladili su ukusnim sladoledom.
– Zahvaljujemo učenicima i djelatnicima Srednje škole Prelog na izuzetnoj gostoljubivosti i uloženom trudu prilikom našeg prvog posjeta. Budući da smo već kupili kuhala i spremili važne recepte, sutra započinjemo i mi jer – kuhanje je in u našoj školi. Zato spremamo hranu koja je toliko ukusna i zdrava da bismo je poželjeli skuhati i sami. U provođenju projekta uključena je Palmina Novak, ravnateljica škole, učiteljice Nataša Kralj, Irena Levačić, Ivana Gradečak i knjižničarka Tanja Radiković – rekli su.
Isto tako uključeni su u Erasmus + projekt u kojem sudjeluju učenici i učitelji iz Greenlanda, Portugala, Turske i Velike Britanije i upravo ćemo njima, dok nam dođu u goste, prezentirati tradicionalnu međimursku kuhinju budući da je tema projekta “Mentalno zdravlje”.