MODELARSKA LIGA

FOTO U Čakovcu držano natjecanje ‘Danas mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2019.’

Najbolji će nas predstavljati na Državnom natjecanju Modelarske lige u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici

U subotu 11. svibnja u III. OŠ Čakovec, deveti put za redom Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije je organiziralo godišnje županijsko natjecanje “Danas mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2019.”.

Natjecao se sedamnaest timova iz redovnih osnovnih škola i četiri tima učenika s posebnim potrebama. Tim su činila dva učenika od 5. do 8. razreda i njihov mentor.

Natjecali su se učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, III. OŠ Čakovec, osnovnih škola iz Donjeg Kraljevca, Macinca, Orehovice, Kuršanca, Kotoribe, Nedelišća, Selnice, Svetog Martina na Muri i Vratišinca.

Ravnateljica škole domaćina, Nataša Hajdinjak uputila je riječi dobrodošlice natjecateljima, mentorima, sucima i gostima. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved ohrabrio je natjecatelje uz poruku neka pobjede najbolji, koji će nas predstavljati na Državnom natjecanju Modelarske lige u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 24. – 26. svibnja. 

Za propisane i optimalne uvjete za rad natjecatelja, potreban materijal, pribor, alat istrojeve pobrinuli su se učitelj tehničke kulture u školi domaćinu Zvonko Ljubić, predsjednica Društva Jelena Tuksar i predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved.

Društvo pedagoga tehničke kulture grada Zagreba u sklopu suradnje dvaju društava uputilo je svoje članove Dragana Vlajinića i Svjetlanu Seljanec Savković da budu ocjenjivačko povjerenstvo. Natjecanje je otvorio Vito Križaić, ovogodišnji državni prvak iz područja Elektrotehnika.

Nakon trosatnog rada u izradi tehničke tvorevine, suci su proglasili da je najuspješniji tim iz OŠ Selnica i to Luka Bodulica (7.r.) i Gabrijel Kontrec (7.r.), mentorica Dubravka Žignić Resman. Drugi su Ana Pintarić (7.r.) i Samuel Šarić (7.) iz OŠ Vratišinec, mentorica Mihaela Novak, a treći tim iz OŠ Selnica, Karlo Kontrec (8.r.) i Rafael Lajtman (8.r.), mentorica Dubravka Žignić Resman.

Prema pravilima natjecanja za učenike s posebnim potrebama, prvo mjesto je osvojio I. tim Centra za odgoj i obrazovanja Čakovec u sastavu Nikola Bukovčak (8.r.) i Petar Novak (8.r.), mentor Vedran Vurušić. Drugi su bili Dora Hren (6.r.) i Leon Bakač (6.r.) učenici s posebnim potrebama integrirani u OŠ Selnica. Mentorica im je Dubravka Žignić Resman, a asistentica Ivana Živčec Želežnjak. Treće mjesto je osvojio II. tim Centra za odgoj i obrazovanje koji su čunili Bisera Topčagić (OOS 10). i Martina Horvat (8.r.) s mentorom Josipom Gečekom.

Za vrijeme trajanja rada natjecatelja suradnjom Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture i Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije Damir Ereš, prof. je održao predavanje za članove Društva i prezentaciju mogućnosti i sigurnog rada na strojevima Unimat. Potom je o trošku Saveza napravio servis i zamjenu dijelova strojeva koje su članovi Društva donijeli iz svojih škola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije