Put do znatiželjnih degustatora našle su slasne orehnjače i makovnjače, starinski kukuruzni kruhovi i kukuružnjače, kuglofi s bundevom, domaći mlinci te ništa manje ukusni sitni kolačići i zlevanjke
Na preloškom trgu sudjelovali smo u kulturnoj manifestaciji u subotu, 6. listopada 2018. godine. Pod organizacijskom palicom Turističke zajednice grada Preloga i ove je godine Srednja škola Prelog aktivno sudjelovala među mnoštvom sudionika na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Zajedničkim snagama Stručno vijeće prehrane predstavilo je pekarske I slastičarske proizvode koje su pripremili učenici prehrambenih i ugostiteljskih zanimanja naše škole pod stručnim vodstvom profesorica Snježane Janković, Jasenke Poljak i Gordane Žvorc. Zamamni mirisi svježe pečenih proizvoda dražili su učenike i djelatnike škole cijeli tjedan tijekom priprema za ovu svečanost (pekarska, kuharska i slastičarska podrška bili su Sebastian Ciler iz 2.SKP, Dario Horvat, Gabriela Vidović, Martina Bestijanić, Josipa Ignac i Laura Klarić iz 3.SK ), pa tako i prolaznike koji nisu mogli odoljeti, a da se ne zaustave pokraj našeg štanda kušajući neku od izloženih tradicionalnih međimurskih delicija.
Put do znatiželjnih degustatora našle su slasne orehnjače i makovnjače, starinski kukuruzni kruhovi I kukuružnjače, kuglofi s bundevom, domaći mlinci te ništa manje ukusni sitni kolačići i zlevanjke. Navedeni proizvodi mogli su se degustirati i kupiti, a savjete i upute oko pripreme, kao i recepte, mogli ste dobiti na licu mjesta od naših učenika (Marija Horvat, Gabrijela Šafarić i Kristina Ružić iz 2. THK ) i njihovih profesorica. Na ovaj smo način opet izvukli iz zaborava tradicionalna međimurska slatka jela te potaknuli znatiželjne prolaznike i građane grada Preloga da sami probaju napraviti proizvode s našeg štanda koji su im se najviše svidjeli te na taj način utjecati na zdrave životne navike promovirajući pekarsko zanimanje.