HRVATSKI JEZIK Međimurke odlične na Državnom natjecanju!

Ove se godine u Zadru od 7. do 9. svibnja održavalo 23. Državno natjecanje iz hrvatskog jezika, a predstavnice naše županije postigle su sjajne rezultate.

Osnovnoškolce je predstavljala Lara Jakšić, učenica 8. razreda Osnovne škole Goričan pod vodstvom mentorice Snježane Granatir. U žestokoj konkurenciji osmaša, Lara je osvojila 2. mjesto ostvarivši samo bod manje od prvoplasiranog učenika.

Prošlogodišnja državna prvakinja Tina Čatlaić iz Gimnazije Josipa Slavenskog pod mentorstvom profesorice Mirjane Vidović ove je godine ostvarila 2. mjesto u kategoriji trećih razreda.

Tini je to već 5. Državno natjecanje iz hrvatskog jezika, a svake se godine nalazi u samom vrhu osvajajući prva ili druga mjesta.

Sjajne rezultate ostvarile su još dvije predstavnice iz Gimnazije Josipa Slavenskog. Miša Ovčar, učenica 1. razreda, ostvarila je izvrsno 11. mjesto, a Dora Rebrek, učenica 4. razreda, 12. mjesto. Njihova je mentorica profesorica Zlatka Grahovec-Soldat.

Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje koja je za sudionike pripremila nezaboravan program na otvaranju i zatvaranju.

Sudionici i njihovi mentori boravili su u hotelu Donat, a nakon pisanja testa razgledali su brojne kulturne i povijesne znamenitosti tisućljetnog Zadra, uživali u mirisima mora i sunca, glazbi Morskih orgulja i najljepšem zalasku sunca s Pozdrava Suncu.

Čestitamo Međimurkama i njihovim mentoricama na izvrsnim rezultatima i na ustrajnosti i trudu koji su uložile uranjajući u neiscrpno vrelo hrvatskog jezika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije