OŠ T. GORIČANCA Učenici nagrađeni za književno i likovno stvaralaštvo

>> OŠ T. GORIČANCA MALA SUBOTICA: nagrade za učenike

U Hrvatskom domu u Križevcima, u subotu, 21. travnja održana je završna svečanost 7. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva “Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Ovogodišnja tema bila je – majka/Majka. Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova. Likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi “Ruža svijeta”, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku “Čuvarica srca moga”.

Susretu su nazočile i nagrađene učenice 2. razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica sa članovima svojih obitelji i učiteljicom Ljiljanom Rinkovec.

Leona Drvenkar je u žanru poezije javno izvela svoju pjesmu “Mama” za koju je nagrađena 3. nagradom. Prvu nagradu za likovno stvaralaštvo stručnog ocjenjivačkog suda za rad “Majka” osvojila je Helena Marčec, dok su Neva Novak i Julija Juras nagrađene dodatnim nagradama.

Nakon dodjele nagrada je dr. sc. Nada Babić u križevačkoj Osnovnoj školi Ljudevita Modeca održala radionicu “Literarni i dramski pristup novozavjetnom tekstu” za mentore, a učiteljice s. Pija Herman i Lucija Martinčić za učenike.

Susret je završen posjetom knjižnici i muzeju križevačke grkokatoličke katedrale. Učenicima, članovima njihovih obitelji i učiteljici ovaj će dan ostati u prekrasnom sjećanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije