TŠČ-ovci na Zagreb Auto Showu 2018.

Učenici Tehničke škole Čakovec 11. travnja 2018. posjetili su prestižni sajam automobila i prateće opreme pod nazivom Zagreb Auto Show 2018.

U pratnji razrednice Julijane Golubić na terenskoj nastavi su bili obrtnički razredi metalskih zanimanja – bravari, 2. S3 i strojobravari, 3. S2.

Uz mnoštvo novih modela automobila i motora svih marki, učenici su razgledali prateću opremu jer je to dio metalske struke. Posebno su se zanimali za odjel elektronike u novim vozilima i spoznali koliko je važno imati znanje iz područja automatizacije, odnosno mehatronike.

Na Sajmu su se susreli i s međimurskim poduzetnicima koji su izlagali svoje proizvode pa i kupili poneku sitnicu uz sajamski popust.

Učenici su mogli uživati u isprobanju vozila uz pomoć domaćica – hostesa što je bilo posebno interesantno za svakog od njih. Pali su i selfiji.

Naravno, padali su i komentari “Kada ćemo si moći tako nešto priuštiti?”

No kako je bilo neposredne kupovine automobila taj dan od strane učenicima poznatih osoba nekako su to lakše podnijeli, a rekli su također da kod obrtnika, gdje su sada na praktičnoj nastavi osobni dohodak polako raste.

Na sajmu smo sreli Hrvate koji rade izvan domovine, u Njemačkoj i Austriji, pa su došli izdaleka izabrati novog limenog ljubimca koristeći sajamski popust.

Nakon razgledavanja Velesajma vesela ekipa se uputila u zagrebački Arena Centar, a zatim se zadovoljni puni dojmova vratili u svoje Međimurje jer i vrijeme je u srijedu popodne bilo prekrasno.

Šteta što je sajam ove vrste tek svake druge godine.

Vozeći se prema Čakovcu, poguglali smo malo automobilske povijesti i prisjetili se da je Karl Benz patentirao prvi automobil 1886. godine, prije 132 godine dakle.

Prvi električni automobili bili su popularni već krajem 19. st. i početkom 20. stoljeća, a i sredinom 2000. je ponovno pokrenut interes za automobilima na električni pogon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije