PROJEKT ‘Školska shema voća i mlijeka’ i edukacija učenika OŠ Gornji Mihaljevec

‘Jagodasto voće koje uspijeva u Hrvatskoj’ naziv je predavanja koje je učenicima Osnovne škole Gornji Mihaljevec, u petak 16. ožujka, održao Milorad Šubić iz Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe, Odsjek Međimurske županije.

Ovo je predavanje održano u sklopu projekta ‘Školska shema’, a nastavak je dosadašnje bogate suradnje Škole i Savjetodavne službe.

Primjerice, prošle godine Škola je sudjelovala u Projektu i putem natječaja, na kojem je osvojila maksimalan broj bodova, dobila vrtni alat i sadnice grmolikog voća.

Time je povećan nasad bobičastog voća u školskom voćnjaku, gdje se osim za starinske sorte jabuka, učenici sa svojim voditeljima brinu i za maline, kupine, više vrsta ribiza, aroniju, borovnice, goji, ogrozd, drijen i dr.

Nakon zanimljivog predavanja, učenici aktivni u Školskoj zadruzi zajedno s gosp. Šubićem obišli su voćnjak i čuli pregršt savjeta o rezidbi i brizi za voćke.

Sve to, dobar je poticaj za prve proljetne radove u voćnjaku, kojem se podjednako vesele i voditelji grupa i učenici. Učenicima razredne nastave zanimljivo su predavanje o fermentiranim mliječnim proizvodima održale djelatnice Valerija Čižmak i Mirjana Bengeri, a čiji se sadržaj i tema nastavlja na cjelogodišnji projekt učenika i učiteljica od 1. do 4. razreda pod nazivom ‘Živjeti zdravo’.

Učenici su upoznati s vrstama fermentiranih proizvoda, načinom dobivanja istih u proizvodnji i domaćinstvu, te važnosti za ljudsko zdravlje.

Nakon zanimljivog predavanja učenici su se počastili fermentiranim proizvodima koje je donirala mliječna industrija ‘Vindija’ koja je njihov stalni pratitelj aktivnosti kojima se tijekom ove školske godine bave.

Zahvalju djelatnicima Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe naše županije na doprinosu u edukaciji učenika njihove škole, te Vindiji na donaciji proizvoda koji su obradovali njihove male učenike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije