FOTO Učenice Gospodarske škole na mobilnosti kroz Erasmus+ program

>> Gospodarska škola na mobilnosti kroz ERASMUS+ program

Četiri učenice krojačkog usmjerenja iz Gospodarske škole u Čakovcu u sklopu ERASMUS+ projekta Gi-Baj-Mo 2 koji je vezan za mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju u ožujku su obavljale praktičnu nastavu u Ljubljani.

Škola domaćin, Srednja poklicna in strukovna šola Bežigrad, odnosno djelatnici i učenici te škole bili su odlični domaćini. Učenice su u toku mobilnosti usvajale su stručna znanja i vještine, a ta će iskustva moći primijeniti i u svom budućem zanimanju.

Djevojke su naučile tehnike suhog i mokrog pustenja te tim tehnikama izradile zgodne sitnice – broševe, privjeske, pernice… Osim toga, učile su kako reciklirati i redizajnirati već postojeće tekstilne proizvode. Ovom tehnikom izradile su kako odjevne predmete, tako i druge uporabne predmete.

Tokom mobilnosti najvažnije je steći strukovna znanja i vještine, ali uz stjecanje takvih znanja učenici postaju samostalniji, tolerantniji i otvoreniji te motivirani za nastavak obrazovanja u struci.

Slobodno vrijeme učenice su provodile u upoznavanju kulturnih i povijesnih znamenitosti u Sloveniji. Prošetale su centrom Ljubljane, pogledale Zmajski most, Čevljarski most, Tromostovlje i Prešernov trg.

Posjetile su Ljubljanski zoološki vrt, Slovenski šolski muzej, Muzej Iluzija, Ljubljanski dvorac i neizostavni BTC trgovački centar. U slobodne dane obišle su Maribor i Postojnsku jamu te nezaboravan Predjamski grad. Zanimljiva slučajnost je da je vitez koji je živio u Predjamskom gradu nosio ime Erazmo.

Učenice krojačkog usmjerenja su prvi puta bile na mobilnosti u SPSŠB u Ljubljani i vratile su se pune lijepih uspomena i iskustvom kojega će se rado sjećati.

Kolege nastavnici i projektni tim škole SPSŠB također su zadovoljni iskustvom i planiraju na jesen doći u posjet Gospodarskoj školi kako bismo dogovorili daljnju suradnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije