CROATIAN Makers Plus – za darovitu djecu

>> CROATIAN Makers Plus – za darovitu djecu

Napredno nacionalno stručno usavršavanje za 30 voditelja iz čitave Hvatske u Projektu Croatian Makers Plus – za darovitu djecu, održano je 23. i 24. ožujka u Tehnološkom parku Zagreb. Kriterij za odabir kandidata bio je da su nastavnici iz STEM područja i da su iz škola koje su uključene u Croatian Makers ligu.

Organizator usavršavanja, Institut za razvoj i inovativnost mladih Zagreb, pozvao je na skup iz Međimurske županije Renatu Martinec (OŠ Kuršanec) i Zvonka Ljubića (III. OŠ Čakovec), članove Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije.

U sklopu usavršavanja predstavljena je edukacijska tehnologija koja se koristi u aktivnostima projekta (mBot roboti, MakeBlock Ultimate roboti i Littlebits Smart Home kompleti). Polaznici su uz pomoć edukatora rješavali praktične zadatke korištenjem navedene opreme.

U provedbi projekta sudjeluju kao partneri, tri osnovne škole s područja Ivanić-Grada, Institut za razvoj i inovativnost mladih i Institut za razvoj tržišta rada iz Zagreba te Razvojna agencija IGRA iz Ivanić-Grada.



Projekt Croatian Makers Plus – za darovitu djecu je namijenjen darovitim učenicima partnerskih osnovnih škola kojem je cilj razviti njihove potencijale u STEM područjima primjenom robotike i automatike

Vrijednost projekta je 885.590,62 kuna od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 99,32% ukupnih troškova, a preostali dio Grad Ivanić Grad, Zagrebačka županija i Grad Zagreb. Projekt traje 18 mjeseci, od lipnja 2017. do studenog 2018. godine.



U sklopu projekta održava se Time Croatian Makers liga. Školske godine 2017./18. uključeno je 500 škola, udruga, knjižnica i drugih ustanova koje okupljaju preko 8 000 učenica i učenika. Natjecanja se održavaju u četiri kola. Prilikom uključenja školama i udrugama donirano je po 5 kompleta mBot edukacijskih robota.

Stečena znanja i vještine na stručnom usavršavanju profesorica Martinec i profesor Ljubić ponudit će učenicima u svojim školama kao i učenicima koji će doći na Ljetni kamp tehničke kulture. Kamp je projekt grada Čakovca financiran iz javnih potreba u tehničkoj kulturi. Organizirat će ga sa svojim partnerima Radioklubom Međimurje, Aeroklubom Međimurje i Foto-kino klubom Ivanovec društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije krajem lipnja u III. OŠ Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije