TRI dana zajedništva na LiDraNu u Primoštenu

Jedanaestero predstavnika iz tri međimurske osnovne škole predstavljalo je našu Županiju na ovogodišnjoj Državnoj smotri LiDraNo u Primoštenu. Domaćinom je već devet godina u nizu bila Osnovna škola Brodarica. Treba li reći da je Severina Lajtman, učenica 8. razreda iznova nastupala na završnici (kao ponajbolja među najboljima) suptilnom i izražajnom izvedbom ‘Popevke za kaj’ Stjepana Jakševca. Pohađa Osnovnu školu Tomaša Goričanca u Maloj Subotici, njen mentor je učitelj Božidar Vadlja. Ove jeseni Severina odlazi u Umjetničku gimnaziju u Gundulićevoj ulici u Zagrebu. Svima nama na osobit ponos.

Predstavljao nas je i školski list ‘Draško’ iz Osnovne škole Draškovec, tamo je bila Isabell Repalust iz 8. razreda kao glavna urednica, mentorica joj je učiteljica Ivana Beti uz voditeljstvo ravnateljice Margit Mirić. Među petnaest su najboljih u Republici Hrvatskoj.

Dramska skupina iz Svetog Jurja na Bregu


Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu predstavljala je našu Županiju i čitavu regiju dramsko-scenskom igrom ‘Događa li se ovo i vama?’ Igra je ganula žiri i prisutnu publiku ekspresivnošću, snagom i radošću dramskog zajedništva. Nikolini Martinec, Mirti Horvat, Moniki Horvatić, Tiji Bakač (sve sedmi razred) te Gloriji Levačić-Tkalec i Paoli Žarković (obje 6.razred) mentor je učitelj Alen Barbić.

Put je bio podugačak, ali tri dana potpunog zajedništva s kreativnim mladim ljudima iz čitave nam Hrvatske, posve su neprocjenjivo iskustvo koje se pamti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije